Vill ha


349:- på HM en jätte bra skötväska!


49.50:- på HM - synd att mini majs drar i mina örhängen så dessa förblir bara en dröm tyvärr :(


REA 199:- också från HM. Vill så gärna ha :)


REA 199:- vår jacka


Så trött så trött

Att ta hand om en pigg och snabb bebis är inte det lättaste när man själv är sjuk.
Att springa och hämta, leka och sjunga när man bara bill lägga sig i sängen med alvedon o somna är rätt så enerigkrävande...
Aja johan kommer hem i kväll så då ska jag lägga mig halv dö kl 7...
Hoppas att ni är pigga o glada

Söndag

Hade jag feber. Jag frös och mådde allmänt dålig.
Men mini majs hade full fart, hon var dåde hos farmor o farfar och sedan hos morfar.





Det var full fart att läsa tidningar, riva och slänga runt :)
Sen bar det av till morfar där vi fick en jätte god älg gryta, dock mådde jag så dåligt att jag inte kunde äta några större mängder...



Hon är livrädd för oscar :) med all rätt :)





Lite rädd för morfar är hon fortfarande, men så länge pappa o mamma finns i närheten är hon kaxig :)
Sen var vi så rädda för att går natten/morgonen skulle upprepas så hon fick ligga mellan oss i natt.
Mysigt tängte vi - lek o bus tängte hon :)







Ser ni hur "långt" hår hon börjat att få? :)

Forts på förra inlägget

Nått jag inte förstår är hur man kan bli så kall när man har feber, 22 grader i huset, filt och pyjamas på.
Men jag pratade med 1177 och dom sa att dom ofta fick samtal av föräldrar som hade haft febriga barn som sedan hade blivit kalla pga att man ska ju inte klä dom varm när dom har feber. Utan man ska ju få ner den.
Men hur kan man bli så kall när det är 22 grader inomhus? hennes dörr var inte stängd. Måste ha varit den blöta pyjamasen. Men jag fattar ändå inte hur hennes temp kunde bli så låg.
Hädan efter får hon sova hos oss verje gång hon har feber!

har nån en annan teroi så får ni gärna komma med den! :)
Det var i alla fall det värsta jag har varit med om, men hon låg o skrattade och ville leka så hon var inte medtagen av att vara så kall. Märkligt!

Bra ambitioner som höll på att sluta riktigt illa

Igår kväll hade min mini majs feber igen, så på med pyjamas och väck med det varma täcket och på med en filt i stället. vi hade 22 grader i huset så frysa skulle hon absolut inte göra.
Men hon vaknade vid 5 tiden och jag gick upp för att göra välling, johan bytte blöja och tog temp. Hon hade kissat igenom blöjan, vilket nästan aldrig har hänt så blöjan satt nog lite snätt. Så pyjamasen var blöt, av med den och bytte blöja och tog temp. 35,4 grader! Livrädda ringer vi 1177 och dom säger att vid 35 grader åker man akut till akuten. så hennes temp MÅSTE höjas. Vi drar på henne kläder, overall och lägger oss med henne i sängen, tre täcken på oss och varm välling i munnen. Efter en halvtimme ringer 1177 igen och ber oss att ta tempen, 36,3 så det är utom fara. Men tänk om hon inte hade vaknat! Antagligen hade hon blivit kall pga att hon hade kissat ner hela pyjamasen! Nu har hon 37,5 grader så varmen har hon fått upp men vi tar tempen varje gång vi byter blöja. Men den halvtimmen när vi försökte få upp hennes temp var det värsta någonsin! Hade den inte höjts så bra så hade det varit akuten... Men nu mår hon bra och leker som vanligt, vi känner oss som världens sämsta föräldrar! :(








Lördags mys med galen katt

Jag vet inte varför min katt är så galen. Någgot har slagit fel i hennes hjärna för det är inte normalt att ligga såhär i stället för i en mjuk mysig soffa.





Min mini majs har blivit helt tokig i böcker, pekböcker i all ära, men detta är det första hon kryper till på öppna förskolan och det hon leker med mest här hemma. Så vi har inhandlat lite böcker. Hon sover nu därför får dom ligga kvar på bordet :)



Lördags frosseri på annas sätt




kyla

fy va kallt det var att grilla vid finja sjön... Men trevligt att man hittar på något :)





En runda på stan blev det också, köpte majsans första födelsedagspressent. En sparkbil. Dock ingen med prinsessor som hon har suttit på nån bild i något tidigare inlägg. Det blev en grön utan något på, inga lampor eller blinkande saker. En vanlig enkel sparkbil.
Sen blir det några böcker o lite kläder. Kanske en diamant också. Priserna på guld och diamanter är rörliga och nu står dom väldigt höggt tydligen. Men vi har bonus för ca 500:- och mer vill jag inte lägga, den andra hon fick låg på det priset. Men kassörskan trode att det hade gått upp några hundralappar. Men men det får kanske bli nästa år :) det är ju mer en "spara till framtiden" sak. När hon är i den åldern att hon ska gifta sig eller bara vill ha ett lite finare smycke kanske hon har 10 diamanter att göra något me. :) så det är ingen ko på isen om det inte blir varje år :)
En ny duk fick jag också.


Feber

Har en liten mini majs som har feber, 38 grader. En alvedon och en tun filt i natt i stället för täcke. Hoppas att hon inte har åkt på något nu från öppna förskolan.

I morgon ska vi beställa hennes diamant till hennes födelsedag. Sen ska vi upp till finja skön med vänner och grilla korv. Sen på kvällen blir det att sova :)

Sneak Peak på resa

Hit ska vi den 29 mars till den 5 april...









Rätt fin strand va? :)

Vi ska till en stad med ca 40 000 invånare, staden i säg är mest känt som kurort och för sitt intensiva uteliv.
Inte för att vi kommer att uppleva nått uteliv :) Men god mat kanske vi hittar :)
Nej nu kan jag inte avslöja mer :)






Lyx för en småbarns förälder!!!



Chai Latte och kaka... Men nej - mini majs vaknade och efter en lång tids försök att somna om henne var den kall :( Så nej, jag har inte testat min chai latte än...

Vi var på Öppna förskolan i Tormestorp idag, mini majs tyckte att det var jätte kul. Vi var en liten skara med 6 barn. Mini majs har blivit KATASTROF att byta blöja på när man inte är hemma. Hon skrek så att dom andra reagerade. Jag har inte en aning om vad jag ska göra. Hon total vägrar att ligga på skötbord, och lägga henne eller sätta henne med rumpan bar på golvet går bort! Så hon blir helt hysterisk och vägrar att ligga eller att sitta på skötbordet. Tillslut fick jag på blöja något sådär ocg fick klä på henne bland dom andra barnen. Men inte ens up and go blöjorna är bra eller underlättande för en mini majs som total vägrar att få en ny blöja. När hon har spridit ner hela lokalen med bajsdoft o dom andra börjar lukta på sina barn så inser jag att katastrof byte är på väg... inte alls kul :( Men nu är fredagarna och tisdagarna ibokade för öppna förskolan, dock inte de närmsta två tisdagarna :) Men så skönt det var att mini majs fick leka av sig. Ska nog testa hässleholms nu nästa vecka.
Men det märks på henne att hon får leka av sig. Hon är såååå mycket gladare. Varje gång jag går in i hennes rum för att kolla till om hon har somnat skiner hon upp och blir Hysteriskt glad. Härligt!


bluebox.se

Jag ääälskar denna affär. brukar beställa från dom och har nu hittat en hel del som jag vill ha.



249:- hade varit super på min gröna vägg!


79:- finns i flera olika bakelser


369:- Fondueset för två


259:- disktrasehållare


995:- Koziol Josephine taklampa

Ja jag kan hålla på i evigheter :) Men nu ska jag testa deet andra teet... :)

Sov stund...

Min mini majs tog en sovstund, hon kan ju somna i dom konstigaste ställningarna som man kan tänka sig :)
Nu syns det nog inte så bra på bilden men hon ligger med huvudet på sin Rubens Ark docka, rumpan ligger på huvudkudden.






sömn brist, idioter i affärer och Chai latte!

Har varit seg de senaste dagarna, vi trro att mini majs håller på att få en tand så hon vaknar stup i ett om nätterna... suck...
Igår var vi hos Ebba på mamma träff. Det var väldigt trevligt. Mini Majs fick leka av sig. Så jag o Marie ska till Tormestorps öppna förskola i morron så vildingarna får leka av sig :)
Tog jätte många fina bilder men glömde att fråga mammorna om det var okey att lägga ut bilderna på internett så dom kommer framöver om det är okey...



Idag har vi varit i stan och shoppat lite. Kan ni fatta varför bokaffären i Hässleholm har barn avdelningen i källaren? jag frågade va hissen fanns, men nej det hade dom inte. "nehe hur kommer jag då ner?" "Nej det går inte" var de svaret jag fick! IKDIOTER! va sur jag blir på människor som står i affärer och som inte vill sälja! Som tror att dom är dom ända som har böcker! Men jo till viss del är det väl så. Nej dom visste inte alls var man kunde köpa böcker i hässleholm. Men när jag kom in på nisses så hade dom, detta pga av att det var många med barnvagn som frågade efter barnböker då bokaffären inte hjälpte till. Så jag handlade böckerna på nisses och gick in i bokaffären igen och sa att om nån annan med barnvagn frågade efter bra barnböcker så kunde dom ju tipsa om Nisses... Usch va tanten blängde på mig! :) Men vilka idioter. Jag kommer hädan efter att bojkotta dom totalt!

Men sen när jag skulle gå till bussen så var det 20 minuter tills den skulle gå så jag tog rundan om ostaffären. OHH gissa vad jag hittade där! CHAI LATTE ohh va lycklig jag blev. så i kväll ska vi ha LYX LYX då jag köpte en liten pressent till min sockerberoeende sambo!





Blev föresten bjuden på ett jätte gott lösvikts te hos Joanna, polkagris, så jag for in i vår te affär men de hade dom inte. Men köpte två te sorter, ett choklad mint te som jag dricker nu. Väldigt gott. och ett Studio 54, jordgubb, champanj och grädde och de teet luktar super gott så jag ska mumsa hela kvällen på te :)

Öppna förskolan

Funderar stark på premiär där nu på Torsdag. Kände att min majs behöver träffa lite barn och leka av sig.
Dels för att jag har inte den energin att krypa och ligga på golvet en hel dag och leka med hennes ramsor. Håller på att bli tokig på
"Änderna på rad dom går HURRA HURRA. Änderna på rad dom går HURRA HURRA. Änderna på rad dom går, den sista and på trumman går, marcherar dagen lång!" :)
Några timmar i veckan hade gjort henne gott :) Hon börjar nog tröttna lite på mitt sällskap också,
 "Ajajaj inte röra kattens toa. Ajajaj majs, ät inte på den blomman" :)



Johan kollar på Handboll och jag tycker att det är allmänt tråkigt...


Barbacka

Är hemkommen från en heldag i Kristianstad. Fika på barbacka, en runda på stan och sen te hos Joanna o Jack.
Mycket trevlig dag :)









Sen när vi kom hem smet hon från sitt blöjbyte, så en bar rumpad mini majs kröp runt här tills pappa kom hem och då hade hon hunnit med att pinka i hallen och bajsa i sin matstol... Hmm in i duschen och sprita stolen och golvet... Aja men en glad mini majs var det i alla fall som smet :)



Man kan ju tro att min mini majs skulle vara trött efter en heldag med lek men ack så fel jag hade, hon är pigg som en lärka och leker tittut och vinkar för fullt.
Ja hon har börjat vinka :)




tidig morgon

Idag har jag redan hunnit med att duscha, platta håret och sminka mig. Bädda sängen, äta frukost och betala räkningar. Det ni! :)
Jisses va lite pengar man får när man bara tar ut en - två dagar i föräldrapeng. :) Det blir tyvärr inte en jätte shopping idag, blir lite till mini majs. Men nya dukar och nya bordstabletter får vänta till nästa månad.
CSN är ju roliga, nu fick jag mitt årsbesked och visst man vet ju att det kommer men man har hunnit förtränga det :) Så den räkningen kommer nästa månad... om 13 år är man fri från det lånet. Phhuuu önskar att man hae levt snålt som student och bara tagit ut 50% Men men jag är bara glad att jag tog det i nått år. Stackars dom som har studerat i 5-6 år :( Man får inte alltid bättre jobb för det...
Men Johan har snart betalt av sitt lån så det är ju skönt för honom :)

Nej min mini fis sover fortfarande, tydligen hade hon varit vaken mycket i natt så johan var helt slut i morse när jag väkte honom vid 6 tiden...
Tror att tand nr 3 kommer innan söndag. Hon har dräglat nått fruktansvärt nu den senaste veckan och haft lite lätt diare från och till i två dagar. Sover dåligt och är lite små gnällig. Så innan söndag tror jag att tand nr 3 tittar upp som ett risgryn :)

Igår satt vi lite och tittade runt på lite planeringar och klänningar. Eller ja det var väl mer jag som kollade blommor o klänningar :) Johan har snackat om molo (piren i Sopot) men där tvivlar jag på att man får stänga av den för ett giftemål av vanliga människor :)



Men visst hade det varit fint. Hade dock blivit dyrt att flyga ner alla till Polen. Gunvor, Lisa o Mormor hade nog inte kunnat komma i så fall. Gunvor blir väl snart 90 så sätta henne på ett flyg vill jag inte göra. Och ha med henne vill jag verkligen ha om hennes hälsa tål det!

Och jag har alltid sagt att jag vill ha ett enkelt litet bröllop, det står jag fast vid. Men har nu ångrat mig totalt vad det gäller klänningen, vill inte ha en enkel klänning. Jag vill se ut som en bakelse :) Ju pampigare desto bättre :)





Aja det är ett tag tills vi ska bestämma oss för klänning :)

Kal Penn

Måste höja Kal Penn lite, denna underbart roliga skådis :) Jag ääääälskar Harold and Kumar filmerna och blev på studs ett Kal Penn fan. Sen när han var med i Dr. House mellan 2007-2009 visade han att han även kunde spela annat än komedier...

Har ni inte sett Harold and Kumar filmerna rekomenderar jag dom, 2011 kommer dom ut med en julfilm :)







Att han spelar 22 åring i Harold and Kumar filmerna kan jag inte riktigt förstå. Läste att han är 33 år så viss skillnad :)
Nej nu ska jag somna gott, Johan ska ha natten, fick inte mycket sömn i natt trots att jag kröp in o sov hos mini majs. I morgon blir det Kristianstad och inhandla ett par nya skor till mini majs o fika med joanna o hennes son jack!

en måndagsmorgon med fart och fläng











Lugn o Ro? - långt långt ifrån :)

nej aldrig

aldrig aldrig vinnst på mina bingolotto...
Men kommer jag att sluta? - Neeej inte än :) Jag ska vinna i allafall 5 tusen innan jag ger upp :)


Ä N T L I G E N

Äntligen äntligen åt mini majs vår mat med glädje! :)
Blomkålsmos, kokta morötter och ugnsstekt falukorv :) detta kommer att göras många gånger nu...
men oj va mätta vi blev, jag ligger halv död på soffan och ångrar de sista 10 slevarna mat :)

nu ska jag leka lite med mini majs - om en timme är jag inne i BingoLotto spelet. håll tummarna för oss :)

Söndags fika på karpen









För en gångskull var jag lat och fixade köpekakor :)
Sen gjorde jag apelsinkräm, fick tag på riktigt söta apelsiner så nått socker behövdes det inte, dock tycker jag att det var lite beskt men mini majs åt glatt på :)





något nytt

ikväll ska här testas något nytt.
Johan ville absolut, inget att diskutera, ha ugnsstekt falukorv ikväll. Och då tar jag väck potatismoset och ska testa något nytt. Inspirerat av burkmat blir det blomkålsmos och rivna morötter till :) fårse hur glad han blir men det kan vara värt att testa :) Nyttigare än potatismos i allafall. Och så får vi hålla tummarna av att mini majs gillar det me :)


Mys med Fringe

Johan är ute och går en lång runda så jag får lite egen tid.
Och den spenderar jag med fredagens avsnitt av Fringe,


Ahh det blir bara bättre och bättre. Lost var me en sådan serie som var bra, men efter andra sesången blev det på tok för rörigt. Men det har Fringe lyckats att undvika :)

Idag ska vi handla en massa frukt och göra lite mer kräm till majsan. Funderar på apelsin och banan kräm. om apelsinerna är söta behöver jag ju inte tillsätta något socker så det hade varit bra :) annars får det bli päron igen...
Nej nu är reklamen över :)
åter till fringe



Ny dag...

och idag ska här inte göras så mycket, ut på promenix, handla och köpa bingolott :) Kanske ska jag passa på att ta 2 minuter i solariet...
På onsdag ska resan bokas, ska bli så skönt att komma iväg :)
Nej nu ska jag springa efter mini majs


Ohh


Från HM 399:-
Måste måste köpa :)

men slutar i katastrof

Jag har en dotter som är så hårdhänt och aggresiv. Ligger man på golvet och leker med henne så är det garanterat att man får ett hårt föremål i ansiktet och man blir minst av med en näve hår...
Nu har jag gett upp. Inga fler lekar där jag ligger på golvet :) Både jag och johan har blåmärken efter hennes små nyper....

Aja ätit har vi gjort i dag i allafall...







Tro mig - skenet bedrar :)

Kvällen börjar bra...

min mini majs gäspar, gnuggar sig i ögonen och drar i sina små gummi öron. Kanske är det lätt att nanna henn ikväll :)
Aja vi har stor städat hela dagen idag, och jag har fått slänga min nya vita duk. eller ja den är en månad gammal men ändå. Pappa blodade ju ner den totalt när han var här så det gick inte ens väck i kallvatten. Så tråkigt. för vi har bara en svart duk nu, och det är värdelöst vad det ser dammigt ut... Så kanske köper jag en ny på tisdag när vi ska in till Kristianstad.
Då ska vi ha en playdate med Joanna och Jack. Sist jag såg joanna var, hmmm samma kväll jag och johan träffades, och då var jag rätt bra på lyset :) inte för att jag stötte på honom utan för att jag precis hade blivit singel så jag, sofia, abbe, johanna och julla hade en wild nigth out... :)

Nej nu ska jag börja med maten, färsk pasta med färsk basilika, soltorkade tomater och spansk skinka. Med grillade toast med mozarella, tomat och färsk basilika.
Funderade på att öppna gula änkan ikväll men jag tror att vi väntar tills alla hjärtans dag :)


Sovstund


Tårta

Nu är tårtan bokad... Gud va mycket det fanns att välja mellan... Hmm fick beslutsångerst.
Men det blev en vit tårta, med rosa rosor och blå blåklockor och murgröna. Och massa massa rosor :) vi betalade lite extra för att få fler blommor.
Tårtan kommer att bli på choklad botten men vtichokladmousse och hallonmousse...
Det kommer att bli kanon :) Hon visade bilder och utställnings tårtor och jisses va duktig. Hon kuned göra blommbuketter i sockerpasta som hon sedan kunde fästa på tårtan, men det var vanligare till bröllopstårtor, och det var rätt mycket dyrare. Men vår tårta kommer nog att ta några timmar att göra ändå :)
Nöjd blev jag i alla fall.
Ska baka en rulltårta och några kakor me att bjuda på...

Nej nu ska jag tvätta, städa och dona...

Joannas födelsedag!

Idag har som sagt Mini majs farmor fyllt år. God köttfärspaj bjöd hon på, som johan har gått och längtat efter den :) Majs fick smaka apelsinjuse för första gången och det blev en klar favorit. Vågar dock ionte ge henne det till vardags här hemma, intge efter besöket hos tandläkaren som uppmanade mig om att barn skall endast dricka vatten! om dom inte har feber...





Men roligast är nog den gamla mobilen som farmor har spritat som mini majs kan leka med, för elektronik nörd är hon redan :)







Nu håller johan på att natta vildjuret så att vi kan gå och lägga oss. Klockan är halv 11, en fredag, så tuff är man nu förtiden. Och idag är vi uppe länge :)
Bjuder på en fin vårbuket som Joanna fick... riktigt gul och fin, sån vill jag me ha, om min käre sambo skulle läsa min blogg :)




Hemlig Destination den 1 april

Så nu har jag och min käre gubbe pratat och bestämmt oss.
Några dagar innan min födelsedag kommer vi att fly fälltet till en hemlig destination.
Så nu ska vi spara och boka resa...



Nu ska vi till min svärmor och fira hennes födelsedag!


Tid.

Ohh va jag vill ha tid att hinna läsa...
Dom böcker som jag vill läsa, är tyvärr sällen som ljudbok. Då jag aldrig hinner läsa längre för man blir avbrukten på dagarna av min dotter och på kvällarna av johan.
Men jag skulle bli själa glad om dessa böckerna kom ut som ljudbok, eller om jag fick en dag på mig att läsa så att jag kunde sträkläsa dom :)

Förgörelsen

Den femte dagen

Metro 2033 : den sista tillflykten

Aja drömma kan man ju :)
Har fixat en bok av Niccholas Sparks, a walk to remember. Får väl se om jag tycker att den är bra, Nicholas Sparks ska tydligen vara en bra författare, måste dock erkänna att detta är den första boken som jag kommer att läsa av honom... Fy på mig :)

A Walk to Remember

Han har ju skrivit boken, Dear John, som har blivit film. Får väl läsa boken innan jag ser filmen :)

Aja nu kommer snart Morfar H. och hälsar på!

Solsken idag igen

Herregud va bortskämd man blir :) Solen skiner idag igen så efter mini majs förmiddas sömn ska vi ut hade vi tängt...

Denna morron har jag hunnit med väldigt mycket, kors i taket. Badat mini majs, tvättat en hel hög med kläder som jag trode skulle ta en hel dag. bäddat, kört en disktmaskin, vattnat alla blommor, städat köket och förbrett luchen...

Ohhh fick nyss ett telfonsamtal av min far som kommer på besök idag. Min lillebror har klarat uppkörningen :) Så ett jätte jätte stort grattis!


Mitt förfall



2011-01-20

johans kommentar till min nostalgi tripp

"Hjärtat du är lika snygg, men nu ser mer mogen ut nu"

Nu är frågan om han ska sova inne eller ute :)
eller vad tycker ni? :D

Nostalgi tripp



























Dessa bilderna är från 2008 - 2010 och det är väll bara att inse att jag har åldrats och förfulats sedan dess...

Har en hel del kilo kvar till mina 62 men ändå, gud va jag har förändrats. Och inte till det bättre...

Spin Doctors

Är på jakt efter en av deras låtar... minns i "If you wants to call me babie, just go ahead" hittar den inte nånstans. Har ett svagt minne av att dom hette spin doctors... Hmm

Aja idag har vi haft en mysig fika dag. Men shopping, för mycket shopping, god chai latte och en chokladboll, i all ära så är det alltid gott med en chokladboll :)
Min mini majs fick en ny "Pojk" overall. Men jag tyckte att den var helt okey, satt bra, och jag är trött på att det bara finns rosa till tjejer, jag vill ha nått annat. Helst grönt men det fick bli detta :)



Det blev också nya knoppar till min byrå i hallen. Äntligen hittade jag sånna som jag var ute efter :)



AHhh hittade låten :) two princes hette den! Kanon bra :)

Nej nu ska jag snart lägga mig, tråkig? ohh ja :)

Solsken

Har ni också solsken där ni är?
Vi i Hässleholm har underbart väder, längtar tills mini majs vaknar så att vi kan gå ut. Säkert jätte skönt väder trots att det är 0 gradit så känns det nog varmare. Hoppas bara att det kan bli 10 grader nu framöver. Men sån tur ska vi väl inte ha, det ska tydligen bli kallt igen...usch


vill ha


HM 399:-



HM 199:-

Ohh det finns så mycket mer på HMs hemsida så jag blir helt deprimerad över att man inte har obegränsat med penagar :)

Rolling Stone cover



Ohhhhhh my goooood.... :) kan man bli annat är kär i Lil Wayne?
Hoppas att datorn är vattentät för jag dräglar.... Ohhhh

Middag med Dahlqvist

Vi var på liten midda hos familjen Dahlqvist, och herre jisses vilket liv min mini majs höll.
Tur att dom har lilla Elias i samma ålder så att dom är lite förberedda :)
Men visst är det typiskt att när man väl skall göra något så blir hon högljud och trotsig :)
Men god mat och trevligt ändå var det :)

Så nu efter mycket om och men kunde hon somna. och nu sitter både jag och johan utslitna och trötta och tittar på varandra - sömn sömn sömn sömn...

Så i morgon ska vi ner på Chicco på en fika med Karin lilaconverse. Aldrig fel att komma ut lite :)
Så nu ska vi sova så att vi är pigga och majsan är glad :)


Nu duger man :)

Nu vaknade min mini majs, i med två burkar fruktpure och sen var hon som vanligt igen - min goa mini majs igen






"mamma är dum"

Är det nog idag...
Ahh vi är inte så bra vänner idag jag och min käre dotter.
Nu efter en hel timmes gallskrik och kastande, aldrig kunde jag tro att en liten 10 månaders bebis kunde ta upp täcket och slänga iväg det - utanför sin spjälsäng. kudde och allt har hon ränsat från sin säng. Detta under ett gällande gallskrik. Nej min tös ville inte sova, inte i förmiddes och inte nu efter maten. Men skamm åt den som ger sig, inte jag i allafall! Jag körde stenhårt på 5 minuters metoden.
Gick in till henne och pratade/nynnade lugnande för henne i några minuter. Strök henne i håret och gick ut.
När man kom in efter fem minuter såg rummet helt annurlunda ut :)
Aja, vad gör man inte. Spagetti o köttfärssås har jag fått spottat på mig, men som tur är missade hon vår vita vägg :)
Så hon har varit jätte arg på mig idag, hoppas på att hon är sitt vanliga goa humör när hon vaknar. Och hoppas att hon nu sover 2 - 3 timmar som hon behöver. För ikväll ska vi iväg och jag hade tyckt att det vore jätte jätte skönt om hon höll sig snäll och lugn så att mamma o pappa kanske fick äta samtidigt :)

Så nu håller jag tummarns för att hon inte är arg och illsken på mig när hon vaknar. Nu vet jag att min käre mor sitter och tänker ohh men lilla Majsan som är så go, det låter inte alls som henne :) Och det gör det igentligen inte, hon är nästan alltid super snäll och lugn, aldrig några problem men denna donnan har också ett jätte humör mellan alla leenden :) Svårt att tro? ohh ja :)



bilden är inte tagen idag :)


Maries HobbyCorner

Kan rekomendera er att gå in på hennes hemsida : http://www.marieshobbycorner.se/
Hon hade fin fina tårtor och så ligger det 15 minuter ifrån vårt hus! I am in love.
Hos henne kommer jag helt klart att beställa ifrån i stället för Bjärnors i stan!
Är ju jätte fina tårtor. Jag ringde och vi ska dit på lördag med bilder på Aklejor så ska hon se om hon kan göra det, annars hittade jag denna tårtan som hon hade gjort med mumin. Super fin!





Ohh nu har jag tusen ideer för vad jag ska ha på min tårta när jag fyller 25... Hmmm

sömn

I natt var det ju min tur att ta hand om mini majs när hon vaknar...
Så johan höll på nästan hela kvällen med nattningen.

När vi vaknade var klockan 7 och hon hade inte vaknat en endaste gång.
Livrädd vaknar man ju på en sekund och innan den sekunden är slut är man halvvägs in i hennes rum. Och jo hon andades fortfarande så det var bara att lägga sig igen och tacka för sovmorron, trode jag. Hon vaknade när johan ställde sig i duschen. Men ohh va skönt det är att få sova en hel natt Utan några uppehåll!


Tårtor

Letar efter tårtot till mini majs kalas för familjen... inte helt lätt. Har mailat några och frågat om dom kan göra en med Aklejor på. Då hon Heter Maj Emy Akleja tryckte jag att det kunde vara fint om tårtan var fylld med aklejor... Men vi får se om det går att fixa...



Annars finns det fina tårtor med blommor på :) jag bryr mig igentligen inte om hur den smakar, den ska ju vara god men utseendet går nu före :)

Nån som har en aning om var dom är duktiga?
dom jag har varit i kontakt med bor i Sthlm. Och det är klart att dom kan skicka ner dom men det blir nog godare om mankan hitta här i närheten, tex kristianstad eller så... Men vi får se, det är ju ett tag så jag har tid på mig. Dom behövde 2 veckor på sig innan den skulle levereras...

Aja...
Snart ska vi nog ge oss ut på en liten promenix...

Päronkräm i drottningens ära!

Förra veckan fick vi hem lite äppelkräm av Farmor J. Och mini majs älskade det tillsammans med sin havregrynsgröt på morgonen. Men den innehöll lite lite lite socker, knappt märkbart men idag testade vi oäron, för det är ju sötare än äpple. Ohh herrejisses va kräm det blev :)
10 päron och det blev en hel kastrull. så nu får hela familjen äta päronkräm. Hållbarheten är ju bara några dagar så här skall ätas :)



i natt är det jag som springer, så johan håller på med nattningen, lite väl sent då hon bör sova redan kl 20.00 men han håller nog inte alls koll på tiden för han ligger och läser bok efter bok :) Nu är han inne på Nicke nyfiken.
Jag har hämtat hem alla mina gammla böcker, nicke nyfiken, bamse, alla elsa beskow, och en massa massa annat. Allt förutom Astrid Lingren. Som tillhör ännu en av mina Anti-svenska barnböcker som jag inte kan me :)
Då tycker jag att bamse är en bättre förebild än den egosentriska pippi långstromp som bara ljuger! Allt kan ju inte vara sant :) Men Johan tycker att Bamse är kommunist så vi har väl delade meningar :)

Aja nu ska jag dimpa ner i soffan och pusta ut då jag vet att natten kommer att sluta med en pigg och glad mini majs kl 4 i natt så då får jag ta min kudde o täcke och lägga mig hos henne...

Ohh föresten, i morgon slipper vi laga kvällsmat, alltid trevligt att bli bjuden :)


ni har väl inte missat!

Att willys har extrapris på blöjor. Så småbarns föräldrar som man är så åker vi dit och handlar våra Libero blöjor idag, tror att det är något i stil med ta 3 betala för 2. Det gillar man, framförallt att man då köper ett lager så att man slipper handla det varje gång man ska ut o handla :)

Jag tängte att jag skulle klara av att duscha själv, jag brukar duscha kl 7 på morronen när johan fortfarande är hemma, så att nån kan hålla ett öga på vårt vilddjur. Men idag tängte jag att om jag lägger fram en massa leksaker på toan och springer in i duschen lite snabbt så ska det nog gå... Phhuuu. det slutade med att ett litet mini majs huvud stack in och snabb som en vessla var hon, sen var hela hon blöt. Av med kläder och blöja och så fick hon vara med i duschen :) Håret ser för jävligt ut, man hinner ju inte kamma det innan det torkar för man ska ju hinna torka av henne innan hon har kravlat sig ut i hela huset. På med en blöja innan hon bajsar och sen på med mini derm och sen kläder. Sen kan man börja tänka på sig själv... Då är håret tort, man har nästan i ren panik och med allt stressande börjat att svettas och känna sig oren, jag känner mig skitig direkt om jag inte tar på deo nästan i samma ögonblick som man stänger av vattnet så när man har sprungit runt hela huset i 20 minuter utan så är det nästan som om man vill börja om på nytt. Men tack gode gud för i samma sekund vrids nycklen i dörren och johan är hemma :)

Nej nu ska vi handla


Texas

Jag är säker på att hon som läser "Dead until Dark" är från Texas. riktigt klämgo och jobbig dialekt. Orkar man lyssna på hennes röst i 9,4 timmar? tveksamt

Men men nått alternativ har jag nog inte. Den finns på svenska men den kostar 198:- och det är jag för snål för att betala. har inte ens det på kontot så den knuten är löst :)



Min mini majs sover och jag passar på att dricka en varm kopp te, det ni, det är varm :) Sen när hon vaknar ska vi föröka bege oss ut en lite lite runda.
Idag har vi övat på "katt" och "Var är katten?" en gång pekade hon faktiskt på katten, säkert av ren flyt :)

"mamma är såååå jobbig"

Som bara byter kläder och ta kort hela tiden... :)







ser ni bollen under bänken? den har majsan fått syn på :)






ljudböcker

Nu är det vår i mitt huvud så nu ska vinterkängerna av och mina Easy tone på och iPoden laddad med ljudböcker...
Har nån något bra tips på en bra bok?

Tängte att jag skulle testa Charlaine Harris Dead until Dark, som självkllart är den första boken i en vampyrserie, som även har gjorts till HBOs serie True Blood...
Får väl se om man tycker att den är bra, måste erkänna att trots att jag nog har sett ALLT som har med vampyrer att göra har jag faktiskt dissat True blood, pga Alexander Skarskård. Vet inte men jag har något anti-svenska skådespelare... Anti-svenska filmer och en massa annat tramms som vi svenskar inte alls är bra på :)



Får väl se vad 10 timmars promenix kan få mig att ändra uppfattning :)
Jag har ju läst alla Vampire Diaries böckerna och HATAR dom för dom är som natt och dag mot hur serien är, som konstigt nog är baserat på böckerna... Hmmm men sen är jag så nördig så att jag kan inte säga att jag inte gillade böckerna förens jag har läst alla i den serien, tro mig att läsa 6 engelska pocket som var så tråkiga tog nog 2 månader :) Men jag åker väl på att lyssna på alla i True blood serien trots att den första är dålig... Nörd som jag är :)



Har fått sånna vårkänslor, trots att snön ligger som ett tjockt grått, smutsigt täcke över allt :) Men i natt regnade det och det var + grader så snart så är den nog borta. vägarna har i allafall blivit fina så nu har man ingen ursäkt att vara inne mer :) eller nja jag får nog vänta en eller två dagar innan jag ger mig ut på nån längre promenad, fick ont i magen av den i går, eller ja den lilla som jag fick när jag rännde i affärer ;)
Men på torsdag ska jag in till stan så då blir det att handla en ny overall till mini majs...
Vill ha en grön men vi får se vad jag hittar :)
Usch jag längtar ihjäl mig till våren nu :) Men sen blir jag lite sentimental, då fyller mini majs 1 år sen inom 2-3 veckor kommer solen titta fram och man kan hänga in vinterjackan men det är igentligen inte förens i slutet av mars - april som våren kommer. Och det är inte ens feb. här :( Och lill pluttan ska fylla 1 år. usch nej kan hon inte stanna lite i denna åldern :) Bara ett halvår sen kan hon få fortsätta mot sin 1 års dag...

kunde inte motstå

Denna lilla dressen från lindex igår. Johan är inte medveten om den än :)
Men en svart body under så kommer hon att bli ursöt :)



nu sover mini toss så då ska jag passa på att plocka ur disken och bädda...


En tidig morgon

Klockan är halv 8 och mini majs har vaknar, kommit ur pyjamasen och ätit frukost och hunnit leka en bra stund. Hon vaknade kl 6 i morse igen och var pigg som en näktergal... Det var inte vi...


en mamma dag

Har haft en jätte mysig mamma dag som började på bibblan och sedan vidare med fika hos Malte och Lina. Synd bara att man glömde kameran... lilla Ebba hade börjat prata för fullt med titta, mamma, pappa, där osv så nu jobbar johan på att lära majsan att vinka, då dom andra också kunde det så nu ska hon läras :)
Men nästa onsdag ska vi träffas igen så då blir det med laddad kamera och en utvilad majs som får leka av sig :)



de två bissingarna



Så i morgon ska vi bara mysa med en lång promenad och kanske kommer morfar hit, han skulle komma nån gång denna veckan... Sen på torsdag blir det fika med Karin. Sen på fredan blir det födelsedags midda för Farmor J. Så min vecka är rätt lugn och skön :)

Letar efter en lite tunnare overall till majsan då hon hade svettpärlor i ansiktet hela dagen, och ta av mössan eller knäppa upp overallen vågade jag inte då blir hon säkert sjuk. Så en liten tunnare när man springer in och ut i affärer eller när man ska in  o handla på maxi...

Lite rea kläder hittade jag till majsan. tre tröjor, en ligger dock redan i tvätten så hon duktigt nog la armen i kvällsmaten :)



Nej nu ska jag sova...

Nej nån miljonär blir man nog aldrig

Men lika glad är jag för det :)
Har haft många bra rader på bingolotto men ack som det sket sig...
Har dock 4ans bingo kvar... så håll tummarna för att vi vinner i alla fall 10.000 kronor :)

Johan nattar toss för fullt, och hon protesterar med alla medel. Hon kom ut krypandes med nappen i ena handen och snutten i andra och gall skrek :) sova? Hmmm tror inte att hon är så pigg på det :)

Idag har vi planerat barnkalas, ett för familj och släkt, ett litet barnkalas. och ett Jätte jätte för hennes vänner och våra vänner. Om alla kan komma blir vi nog närmare 23 vuxna och 10 barn i olika åldrar, om alla kan komma :)
Så då blir det fiskdamm och en massa trolldeg och lek :)
Riktigt barnsligt barnkalas :) Med tusen ballonger och krona till min lilla prinsessa på hennes 1 års dag. Är dock en bit till men inte jätte länge...



Har ni sett så blå o fina ögon innan? min lilla dotter har som tur är inte blivit av med sina bebis blå ögon :)
Så fin fin hon är...

Nej snart är det fyrans bingo... anna gör sig redo :)

IKEA och BingoLotto

Var på IKEA idag och köpte en madrass. Ja den ska vara i majs rum så när hon vaknar vid 4a i natt och är pigg så kan jag gå in och lägga mig där och sjunga för henne så att hon somnar igen. i natt satt johan där i en och en halv timme så nu ska vi kunna somna medans vi nattar om henne :)
Och vet ni vad?!?! deras små bord som heter Lack fanns på fyndet så vi inskaffade ett rött för hela 9 kronor! Det kan hon ha på sitt rum tills vi hittar ett vi vill ha :) 9 spänn kan man ju inte klaga på :)



kanske inte så snyggt med en rosa leksaks back under men va tusan :)

Nu har lilla mini bajsen blivit riktigt duktig på att gå. eller ja gå med stöd, hon går ju med sin lära-gå-vagn :) hon går tvärs över vardagsrummet som är ca 40 kvadrat så duktig är hon, ut till köket och tillbaka in i vardagsrummet :)

Nu spelar jag bingo för fullt! Fasen är helt såld på BINGOLOTTO...
Jädrans kul :) så nu önskar jag mig ett helårs förbrukning av bingolotto i 25 års pressent :) vem vet det kanske blir en tema resa till kina för 60 tusen, synd att jag inte vågar flyga :)

Börjar bra?


Nej nu ska jag spela 2ans bingo :)
Nått som är nördigt men bra när man har barn, är inspelningsbardigitalbox. nu pausar jag bara pogrammet så att jag kan se det när hon inte rycker i min arm för att få tag i datorn :)
Nej nu --> tvåans lotto :)

snart 25

oj oj man börjar bli gammal.... :)
Har skrapat ihop en liten önskelista:

 - Ett stort silverpäron, ett som är riktigt stort då jag inte vill behöva vänta i flera år innan det ser klokt ut :)
 - En halskedja som passar till mitt hängsmycke som jag fick av johan i julklapp
 - fruktfat i grått från Mateus
 - den stora tureen (uppläggningsskål eller nått sådant med två svanar) i grått från mateus
 - en platt mage
 - en klipp tid
 - pressentkort på Öspab till trädgården
 - en årsprenumation på bingolotto

Och självklart en massa massa mer :)



blåbärspaj och gult sticke

Ja kors i taket men tror ni att jag fick blåbärspaj? nej jag fick ju göra den själv såklart. sån tur skulle vi inte ha :)
Men god blev den inte, trots att det var köpe för jag orkade inte stå i köket.
Magen ömmar mer och mer så nu ska jag då inte behöva göra mer. nu ska jag softa och bara sova :)






mitt gula stick som ska bli en ca 4-5 meter lång halsduk :) så jag behöver handla mer garn.
Ahh älskar gult nu till våren, gult och grönt!

Världens bästa sambo

Nu har jag gjort på tok för mycket idag. Är helt slut och magen värker efter 2 tvättar och 4 vikta tvättar, dammtorkat och plockat. Så¨nu fick han köra och hämta pizza.
Så nu ska jag bara ligga i soffan i mjukisbyxor och nytvättade "Sjukhustrosor" ja jag råkade få med mig dom hem då jag inte hade med mig några egna som var rena, samt att jag inte tängte på att jag hade dom på mig. jag är absolut ingen människa som tar saker annars! vilöl bara påpoeka detta! :) Dom är hämska, stora osexiga men hur sköna som helst när magen värker för dom sitter knappt på... Så fram med diklofenac 50mg, 1g panodil och luta sig tillbaka, mendans johan slänger in en blåbärspaj i ugnen till min ära...
 
Världens bästa sambo? Ja jag skulle tro det!
Glöm inte att han tömmer alla blöjor och går upp i natten då jag ska vara lite försiktig med för många lyft. Har märkt att magen ömmar mer då :) så bra har jag det tills på måndag då jag förhoppningsvis mår mycket bättre...

Om inte så vinner jag väl på bingolotto och han slipper jobba de närmsta åren :) Drömma? ja men varför inte! :)




Avdelning 051

Ett stort jätte tack till all underbar personal på CSK avdelning 051 som ännu en gång tar hand om mig :)
Dom informerade mig om att sedan 2008 har jag legat inne där hela 4 gånger. inte konstigt att man känner igen all personal.
Men som sagt väldigt snälla och lugnande personal som passar upp en. Får dåligt samvete varje gång då jag inte är van vid att få frukost på sängen, jag var halvvägs ut genom dörren och skulle leta efter mat vagn när dom sa åt mig att vi kommer in med det ni vill ha så ligg kvar i sängen! Snällt går man ju tillbaka och väntar på att frukost bufen kommer inrullande. samma sak vid lunch, eftermiddas fika och kvällsmat. sen på kvällen brukar dom komma in och fråga om man vill ha lite kaffe eller te och en kvälls macka!

Det finns speciellt en tjej som jobbar där som har tagit hand om mig nästan varje gång jag har legat där som är super. jag har ett bra blogkärl som dom genast sticker och sätter in droppnål så efter en dag går det inte att utvinna mer blog från det kärlet. Så då brukar dom kalla upp narkos för att ta blodprov antingen ur handen eller mitt på armen. detta gör självfallet väldigt ont och är man redan livrädd så brukar det göra ondare och framkalla panikattacker för mig. Men denna tjej hittar ett blodkärl som inte är synligt för blotta ögar och sticker, det känns inget och hon lugnar en hela tiden så man märker inte när hon sticker. Hon snackar och skämtar och sen säger hon bara "Klart!" Hatten av för henne! :)


ohh ett måste i vår!

Nu måste jag börja få in lite pengar så att jag kan handla garn för jag har hittat världens sötaste köäder på drops :)







Ikväll blir det en Norrman

Japp ikväll hejjar vi på denna underbart söta lilla Alexander Rybak. Han är den charmiga, snälla lilla hundvalpen som tyvärr aldrig får en tjej men han kommer i alla fall att vinna i lets dance.



Enligt expressens läsar omröstning om vem som var tittarnas favorit så var han en klar vinnare på hela 25%
Den där rälige, hemske och dö jobbiga Andreas Weise fick bara 9% så förhoppningsvis är han snart ute så att han inte förpestar lets dance.
läste nånstans att han ville ta över jhides plats i idol och då kommer vi sluta titta på idol för han är den offentliga personen som jag verkligen inte klarar av. Ut med honom han är inte bra eller till nytta för något!
Usch :)

Nej nu ska jag liggga på sofflocket igen

Sjukhus

Nu var det länge länge sedan sist.
Har haft ont i magen ett bra tag nu så i tisdes klarade jag inte mer. Johan fick hämta majs och köra henne till farmor o farfar. så jag försökte vila, men fick kalla hem johan vid 3 tiden så blev det akuten.
Jag slapp sitta i kö vilket var skönt utan jag fick en säng och rullades till provtagning.

När Dr.J som är överläkare på obstriktmotagningen (har träffat honom många gånger) körde upp ultaljudet såg det tydligen ut precis som vanligt, förutom att jag stor bölade. jag skrek och var helt panikslagen för den smärtan har jag aldrig känt, och jag har fött barn med bara lustgas och det var inget mot var detta var. Men han var bombsäker på att det var vanlig mensvärk så jag fick åka hem. Mensvärk? inte bölar man väl hysteriskt då... Hmm

Men in igen vid 12 på natten där jag fick en massa massa piller, men inget hjälpte, så kom jag på att jag hade inte kissat på hela kvällen så dom skannade min kisseblåsa och den var full. Så kateter skulle in men hur dom än gjirde fick dom inte in  den. Så kl 3 på natten fick jag ner till Ultaljud igen och guuuud va jag grät, asså den smärtan...
Dr J är ju för rolig me, "hmm så här såg det inte ut innan, du vet, du är ett riktigt mysterium" Hur tryggt är det att höra... men sen frågade han om jag blöder så mycket i vanliga fall, då hade jag stöngt ner hela hans byxor och hans vita koflor var helt röda av blod... not so hot... Men Men då konstaterade han att jag hade en myom till som var på väg ut! jag hade de senaste månaderna "fött" fram denna myom, som var som en tennisboll. Och därför hade jag blött så mycket och haft så ont.
Så efter att han hade undersökt mig ringer han kl 3 på natten till Dr Frank (som är min gynläkare) och säger "Frank, jag har löst det! jag skickar anna på operation, det var en myom till!" Kul att han ringer honom mitt i natten (han hade säkert jour) men precis som om jag var nått som hade gått runt vid kaffebordet och bettat på vad som är fel... Aja operation blev det och allt gick bra. Och redan nu blöder jag mycket mindre.

Fatta hur glad jag är att jag har fått en av dom ur mig, slippa ha ont, slippa blöda mängder, slippa ha mellanblödningar. eller ja det återstår väl att se men mest troligt är det! :)



Haha ja efter en morfinspruta i låret är man långt ifrån snygg :)



världens goodaste frukost efter att ha varit fastande i nästan 2 dygn :)

Nej nu ska jag vila och ta det lugnt, har fått lite smärtstillande medel men har inte behövt ta alla vilket jag tycker känns kanon :) Är inte förtjust i att inte vara med i bollen :)

Korv risotto

2 personer

2 dl kokt fullkornsris, kallt

300g korv, jag använder gärna en starkare korv

2 1/2 dl frysta grönsaksblandning. gröna ärtor, majs och röd paprika

några brocolie buketter

1/2 msk curry

1 tsk sambal oelek

grönsallad till servering

 

Skiva korven i 1 cm skivor. Stek korven och grönsakerna i lite olivolja tills det är genomstekt.

Tillsätt curryn och sambal oeleken. Häll i det kalla riset och stek tills allt är varmt.

 


Menorragi

Hittad det ordet på internet och allt föll på plats...

Mer än en av fem kvinoor är drabbade... 

Alltför kraftiga menstruationsblödningar, kallas menorragi, är mensblödning är större än 5 matskedar per månad. Detta villkor förekommer i ungefär 10% av kvinnor. Det vanligaste mönstret för menorragi är kraftig blödning som sker i regelbundna menstruationscykeln och med normal ägglossning.
Det finns flera viktiga skäl att menorragi bör utvärderas av en läkare. Första, menorragi kan orsaka en kvinna stor känslomässig stress och fysiska symtom, t.ex. svår kramp . andra, den blodförlust kan vara så svår att den orsakar ett farligt sänkt blodstatus (Anemi), vilket kan leda till medicinska komplikationer och symtom som yrsel och svimning. Tredje, Det kan vara farligt orsaker till menorragi som kräver mer brådskande behandling.

Det stod att det var vanligt vid Myom och Endomentrios, då jag har en stor myom och antagligen endomentrions enligt läkaren. Så är det ju inga tveksamheter till att det är Menorragi.
Och det finns behandling så jag är sååå glad att jag svävar på moln :)
samt att jag får så ont varje gång att det känns som värkar och som om man behöver krysta i en hel vecka. Det var tydligen också ett symtom, smärtsamma mensturationer.
Ett annat var yrsel, vilket jag för tre veckor sedan var på vårdcentralen för, då hade jag varit yr i en vecka och johan hade fått stanna hemma nån dag för jag kunde inte gå upp ur sängen.
Menorragi är ju lång och kraftig mensblödning, på 7 dagar eller mer.
Att jag får ställa klockan 2-3 gånger varje natt den första veckan för att byta klassar jag som rätt kraftig, sen den andra veckan räcker det med en gång per natt.
Denna månaden har jag varit blod fri i 4 hela dagar! Så ni förstår att jag har varit orolig och psykiskt trött. Så när jag läste detta och att behandling av form av tabletter finns så blev jag super glad!


Finns det något godare än...



Gammal hederlig chokladpudding med grädde och blodapelsin...

Nya Framsteg!

Idag har mini duktiga mini majs lärt sig en ny sak. Och ny gör hon det hela tiden :)

Kan ni gissa vad?









Klappa händerna när du är riktigt glad!          Klapp Klapp
Klappa händerna när du är riktigt glad!          Klapp Klapp


Julen nere

Så nu är julen nere. Förutom granen som åker i morgon... Så skönt att få plocka ner och få hänga upp de vanliga lamporna. Släng lite blommot och ställa fram tulpaner på bordet...
Bara det att få väck det tunga färgerna, och få upp lite vitt och pastell känns underbart!
Mini Majs jul kläder har även dom åkt väck :) "My first x-mas" behöver det ju inte stå på bodyn längre :)

Är vi valet och kvalet om Mini Majs ska vacineras mot svininfluensan. Jag vaccinerade mig förra året och tänker inte göra det igen. Vill helst inte vaccinera Maji häller då jag är väldigt skeptisk mot sånnt.
Men dom som ahr blivit dåliga eller dött har väl haft problem med lugnorna eller hjärtat, eller ja jag vet inte. Är dåligt påläst. Frågar BVC så säger dom väl bara att dom inte får ge råd i den frågan...



Nej får väl läsa på lite och så får vi bestämma oss till nästa vecka...


Ställer in

Dagens midda som bestod av fisk i kokosmjölk, får se men det blir väl på måndag i stället.
Mår inte jätte bra idag, har mått illa större delen av dagen och känner mig orolig i magen.
Så i kväll blir det ägg, bacon, prinskorv och mackor. Tömmer frysen på prinskorv och bacon så blir vi av med det...


Snabb indisk linsgryta



2 portioner

olivolja till stekningen
1 gul lök, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl grovt rivna morötter
1 burk krossade tomater (400g)
1 burk röda linser, sköljda (400g)
2 msk grönsaksfond
1 1/2 tsk garam masala kryddblandning
nymalen svartpeppar
2 dl kokt fullkornsris
grönsallad till servering

Värm oljan i en stor kastrull. Tillsätt löken och vitlöken och stek i några minuter.
rör ner de rivna morötterna, krossade tomater, linserna och grönsaksfonden, låt puttra i 5 minuter.
Smaka av med garam masala och svartpeppar.
Jag tycker att man kan krydda på rätt bra i denna grytan så om ni när som jag kan ni använda 1 1/2 tsk kanske till och med 2 tsk garam masala. Men smaka så att ni får den som ni vill, börja med 1 tsk.



Använd gärna denna när ni ska laga med krossade tomater. Absolut den godaste, med körsbärstomater...
Jag har alltid minst 2 burkar hemma samt röda linser, för denna grytan är verklligen billig, snabb och god!



Bingo lotto

Måste erkännan att sedan jag vann på bingo lotto i torsdes så har jag faktiskt gått och köpt mig en lott till...
Så på söndag ska vi förhoppningsvis bli miljonärer men som sagt 10 tusen eller en ny bil hade också varit varmt välkomnande...

Då ni då ska köpdjävulen i mig komma fram :)


En "berusad" mini majs







Nej självklart är hon inte berusad :) hon leker med en ciderflaska och reagerar på blixten :)

Sitter nu i soffan och har mini majs som biter mig i fötterna, antar att det är ett täcken på att hon vill ha min uppmerksamhet... Så hejdå så länge

Tacotårta



4 personer

8 majstortillas
valfri sallad
1 dl riven ost
Taco salsa

Köttförssås
olivolja till stekningen
1 gul lök fint hackad
4 msk tomatpure
1 pressad vitlöksklyfta
400 g nötfärs
1 msk vatten
1 2 msk tacokrydda

Guacamole
2 avokado
1 tomat
1 gul lök
1/2 lime
1 röd chili

Tacoröra
2 dl kesella
2 msk tacokrydda
1 msk chilisås

Köttfärsås
Finhacka löken och pressa vitlköken, fräs i olivolja och tomatpure i en stor stekpanna.
Tillsätt nötfärsen och smaka av med tacokryddan och spä den med lite vatten.

Guacamole
 Finhacka avokado, tomat, gul lök och röd chilli, blanda allt och pressa över limen.

Tacoröran
Rör ihop allt...

Värm tortillabröden enligt instruktionen på förpackningen. Lägg en tortilla på ett fat och lägg hälften av köttet på. Strö över hälften av osten.
Lägg ett nytt tortillabröd på och bre ut hälften av guacamolen.
lägg ett nytt tortillabröd och bre över hälften av tacoröran, och salladen.
lägg ett tortilla bröd över och börja om igen.

Sen kan man ha taco salsan brevid då jag tyckte att det smakade för lite :)

äntligen

Ringde till CSK idag igen, ringer dit nästan varje månad känns det som.
Var duktig och väntade i tre månader, för att se om det försvann men icke.
Så äntligen fick jag en läkartid. Dock var det fullt så fick först om 2 veckor, och inte till min läkare Frank utan en annan.
Cyklo-f funkar inte alls, jädrans mög, funkar inte som jag trode. Dock kunde den ta bort mängden men inte längden. Så denna månaden har jag haft 4 dagar då jag har varit fri, på en hel jädrans månad...
Och ont har jag :( lägg mig på skrotippen och köp en ny!




10 månaders kontroll

Allt såg bra ut, hon har börjat plana ut lite i både vikt och längd så hon ligger bara en kurva över vad som är genom snittet :)

10,1 kg och 74 cm lång är hon, som luktar fisk för tillfället då hon satt och lekte mest med dagens lunch!

Vår lunch blior den samma som gårdagens midda då det är rätt sora portioner så klara man av att äta det till lunch me :) Men ikväll blir det tacotårta till johans stora förtjusning :)

Nej nu sover mini bajsen så ska vi åka och handla mat sen.


idag skapas

Rekord! ojoj va ni läser min blogg :) va glad jag blir :)

Platsannons

Skulle vilka sätta ut en platsannona:

Söker dig som har känt mig i flera år, ju fler desto bättre.
du ska helst ha barn, vara cafe tokig, ha samma humor som mig och du ska kunna bevara hemligheter.
Helst ska du bo i närheten och vara nåt så där i samma ålder.

Hmm funkar det så? nja nej tyvärr...
Jag hade FiaLisen men när jag flyttade ut ur hennes lägenhet i helsingborg så blev det svårare att få tag i varandra. Hon jobbade i danmark och jag pendlade mellan hässleholm - malmö varje dag så det blev inte ork eller tid att ringa. plus att jag Hatar att prata i telefon mer än några minuter... både hon och jag är dåliga på att hålla kontakten så det bara dog ut. Har inte ens berättat att jag har fött barn, att hon vet är ingen tvekan om med tanke på att jag brukar stöta ihop med hennes far på stan. Men med henne kunde man verkligen snacka om allt, det man inte ens bör snacka om. Och vi har kännt varandra genom hela högstadiet och fram till nu tid ungefär :) Aldrig varit ovänner. Litat på varandra till 100% jag vet att om jag stöter på henne så blir det som om vi alltid har haft kontakt och vi börjar genast att snacka om allt. Jag saknar det, att ha någon som man känner lika bra som man känner sig själv, när man inte behöver fråga den andra om "vad den personen tycker om det" utan man vet. 
Att snacka med Johan kan bli enformigt :) samt att man behöver ventilera av sig mot fler än sin käresta...  

Vad hände med alla Late mammor? det kan ju omöjligt bara vara jag som har lite halv tråkigt av att bara sitta hemma nu när öppnaförskolan har stängt. Eller ja annars också... Men det är för att manbor i Hässleholm, här finns inte den kulturen av att träffas på ett cafe, inte som det finns i kristianstad eller andra städer...
Hässleholm har ju bara Chico, och det är ju inte så mysigt. Sen bjärnors är ju kom och hjälp mig o dö och lite till. dock goda bakelser men inte alls trevligt att sitta på.
Nej ett gott och mysigt fik behövs i hässleholm!


Thaigryta med lövbiff

Lövbiffen går ut i morgon så det får bli tacotårta i mogron i stället :)





2 portioner

2 vitlöksklyftor, pressadee
300g lövbiff, strimlad
1 burk kokosmjölk (400g)
1/3 medelstor zuchini, tärnad
ett knippe salladslök, hackad
1/2 burk grön currypasta (á 110g) om man inte gillar stark mat rekomenderar jag till att ta minder!
1 msk fisksås
1/2 tsk sambal oelek
10 körsbärstomater, delade
2 dl fullkornsris eller råris. Ta något som ska koka så länge som möjligt då det innehåller ett lägre GI
grönsallad till servering
färsk persilja
(apelsin klyftor) jag tycker att det är vansinningt gott med apelsin till stark mat :) men det är ju bara om man är som jag :)

kok riset.
Fräs vitlöken i lite olivolja i några minuter. Rör ner lövbiffen och bryn den. häll i kokosmjölken, zuchinin, currypastan, fisksåsen, sambal oelek och löken, koka det på svag värme i ca 8 minuter.
Tillsätt tomaterna, rör försiktigt så att dom inte går sönder. Låt små puttra i några minuter.
Servera med färsk persilja på toppen.



med apelsin om man är lika tokig som jag! men det är helt klart värt att prova :)


RUTINER del 2

Ja våra rutiner går förvånansvärt bra :)
Mini Majs vaknade vid 7. somnade vid 9, sov till halv 11 och då åt hon.
Sen somnade hon igen kl 2 och sover fortfarande...
Lycklig? Ohhhh ja :D



Men gladas är mini majs när hon vaknar. :)
Har mått illa hela eftermiddan och håller tummarna för att det inte är maginfluensan som kommer. I morgon ska vi med mini majs på 10 månaders läkarbesök, så då blir det chai te på chico för min del :) Ska försöka flörta med johan att vi går inom kappahl och handlar den tunikan till majsan. men jag har strikt köpförbud!
Då jag bara tar ut en eller 2 dagar mammapeng i veckan för att spara dom, gör så nu i januari och februari. När hon är 1 år (3 mars) så ska man ta ut 5 dagar i veckan för att inte tappa sjukpenningsdagar, eller nått sånt är det i alla fall. så köpförbud har jag för att vi ska kunna gå runt dessa 2 månaderna :(
Tråkigt? Ohhh ja...


IT hjärndöd

Jag är FRUKTANSVÄRT kass på att designa bloggen...
Jag avundas alla som har fin fina bloggar, så om det finns nån snäll själ där ute som kan tipsa om sidor eller något, gratis ska dom helst vara :)


.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1403814/amedin?claim=3nwu8ens2bh">Följ min blogg med bloglovin</a>

KappAhl


65,50:- från KappAhl såå fin :)
Den är till mini majs och inte till mig själv :)


en mini majs
















Rättelse

I dagens lunch har jag 1-2 nävar machesallad :)
Glömde skriva det :)

Fullkornspasta med tonfisk, soltorkade tomater och basilika

Mini Majs sover så jag passade på att förbereda lunchen





1 portion

100g fullkornspasta (alternativt kockt från gårdagen midda)
1/2 burk avrunnen tonfisk i vatten
5 körsbärstomater, halverade
strimlade soltorkade tomater
nymalen svartpeppar
färsk basilika

Koka upp pastan och skölj den i kall vatten.
Blanda alla ingredienserna och ringa över olivolja. smaka av med eventuellt lite italjensk salladskrydda och svartpeppar.

Viste ni att soltorkade tomater innehåller ett koncentrat av allt de nyttiga som finns i färska tomater och är därför en bra källa till antioxidanten lykopen. I flera internationella studier har man funnit att ett regelbundet tillskott av lykopen har en positiv inverkan vid prostatabesvär.
Samt har Lykopen visat sig ha positiv effekt på många åldersrelaterade problem.



tidig morgon

Mini Majs somnade vid 20.00 dock vaknade hon efter en timme, men det var lätt att få henne att somna om. Sen sov hon tills jag själv vaknade kl 7 på morgonen. då hade jag redan hunnit bre två knäckemackor med skinka och en kopp te, göra hennes frukost. Sen gick jag in och väckte  henne. och hon hade gjort något som hon aldrig har gjort tidigar. Bajsat under nattens gång. :)



Så idag vaknade hon utvilad och glad. Vilket sysn på bilden så älskar hon att göra prutt ljud... :)
Su nu leker hon på golvet och ska om en halvtimme nattas igen för sin första tupplur!

Ohh föresten glöm inte att idag kl 9 är det halv solförmörkelse! synd att det ligger ett grått täcker över Hässleholm bara :(


bad dax








Fullkornspasta med tonfisksås



för 2 personer:

2 msk olivolja
1 gul lök, hackad eller purjolök som vi fick ta när löken var slut
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl vatten
1 dl grädde, exempel havregrädde 6% fett
1 burk tonfisk i vatten (150g) avrunnen
1 msk sweet chili sås
1 1/2 msk tomatpure

nymalen svartpeppar
200g fullkornspasta
grönsallad till servering, exempel machesallad, körsbärstomater, nötter och lite olivolja

Värm upp oljan och stek lök och vitlök i några minuter. tillsätt sedan vatten, grädde, sweet chili sås, tomatpuren och tonfisken. Koka upp i några minuter. Sen tar jag lite ideal mjöl för att få till lite krämig känsla på tonfisksåsen.
servera med pastan och grönsalladen.

amedin.blogg.se - ett receptbiblotek?

tängte ta bild på veckans mat när den ligger på tallriken. Den är nyttig och super god, innehåller allt mankan tänkas behöva och man blir super mätt och man går ner i vikt, förhoppningsvis :)
Som sagt få se hur flitig jag är men planen är att lägga upp bild och recept, så att nu där hemma sedan kan göra samma mat som jag :)

Johan ska jobba i morgon, men sedan jobbar han inte först fören måndag, men jag börjar bli lite orolig om jag överlever majsan när inte han är hemma. Nu turas vi om hela dagen; att trösta vår övertrötta bebis som VÄGRAR att sova. Att försöka få henne att komma till ro och somna. Samtidigt som den andra passar på att sova själv :) Men det ska nog gå bra...
Den stackarn, här klagar jag över att jag är slutkörd men i självaverket är det hon som lider av sömnbrist :(




Nytt år - Nya vanor

Nu har jag trotsat Herr Persson och gjort ett mat schema :)
Han är ju förtjust i min GI mat så jag har hittat fettsnåla tacorecept för att locka honom :)

Måndag:

Lunch: fläskfile med italienskt täcke


Midda: Fullkornspasta med tonfisksås
                 
 

Tisdag:

Lunch: Fullkornspasta med tonfisk, soltorkade Tomater och basilika


Midda: Tackotårta
 


Onsdag:

Lunch: Rester av tacotårtan


Midda: Thaigryta med lövbiff      
                         
 

Torsdag:


Lunch: Snabb indisk linsgryta 
                             
Midda: Fisk i kokosmjölk     
                              
 

Fredag:


Lunch: Korvrisotto  
                                            
Midda: Tacos med räkor


 
Lördag:


Lunch: Bulgurusallad med kräftstjärtar & avokado 
      

Midda: Lax med basilikaquinoa                   
        
 

Söndag:


Lunch: Ägg- och avokadoröra & kräftstjärtar
På rågbröd


Midda: Fullkorns pasta med bolognese

Så nu återstår det bara att se om Herr Persson Gokänner mitt schema :)

super fina kläder till mini majs



Två bodys från lindex. den sista gillade jag bara för att hon är lik min mini majs :)
ca 79kr st.


10 månader

Nu har min lilla mini majs gått och  blivit 10 månader...





Mini Majs är:
Oftast glad
Övertrött
pratglad
Rödhårig
Drama queen
10 kg tung
Finast
Envis
Ägare till 2 små tänder samt en leverfläck
Charmig


Mini Majs kan:
ställa sig mot ALLT :) en kastrull som liger på golvet och hon ställer sig.
Sätta sig upp själv från liggläge
säga mamma, pappa (vid vissa tillfällen) och nu i morse sa hon Hej flera gånger
gå runt soffbordet och soffan
krya både på alla fyra och åla sig, vilket hon föredrar och det går snabbast
Sjunga när man själv sjunger
köra slut på sin mamma och pappa

Mini Majs gillar:
När hon är i centrum
Mango och banan pure
Sin lilla Anna snuttefilt
Latexnappar
Musik
Bada
Utmaningar
Mammas iPod stereo
Sitta med när mamma lagar mat
Pappas glasögon
Katten Elliot
Isglass
Höras

Mini Majs gillar inte:
När hon inte får leka med pappas mobil eller fjärren till tven
När hon inte får mat i samma sekund som hon blir hungrig
När det är mycket folk
Män med skägg är läskiga (stackars morfar som sedan urminners tider har haft skägg)
Att ligga själv i sin spjälsäng
När hon inte hinner med att krypa efter mamma när hon "springstädar"
Hon får solen i ögonen under promenader
När hon blir hindrar att ta eller att upptäcka farliga saker, som kattlådan, tvättmedel, växter som inte bör ätas, kattmat, krypa in i diskmaskinen (när det är skitig disk i) leka i jord (från stora krukor som står på golvet) 


För att vara så liten har hon stark vilja den lilla damen :)

måndag...

Jo hon somnade vid 12 igår, vaknade en haltimme därefter sen höll vi på till lite över ett. Vaknade igen nån gång runt 3 - 4 tiden och johan den hjälten han är gick in och fick henne att somna om på nytt...
snacka om att man är slutkörd nu...

Men nu sover hon sin första gång på dagen, nu har hon sovit i 40 minuter så det dubbla hade varit bra :)

Bilen är på verkstad nu så nu får vi hålla tummarna att dom fixar dörren, jag skulle kuinna döda den bilen... Är så jobbigt att krypa igenom hela bilen för att komma till förarsätet. Jag vägrar att köra den för jag tycker att det är sååå pinsamt. Så fram tills att dörren funkar så vägrar jag köra den :)

nu ska jag göra som johan och sova medans hon sover...

RUTINER

Nu har jag och Johan letat på internet efter "schema för mat och sovtider hos en 10 månaders bebis"
Och har nu sammanställt ett "schema" som vi tyckter var rimligt, vissa gick upp halv 6 på morrnarna och det kommer inte att inträffa här :) Men vi tängte följa detta slaviskt nu i en vecka och hoppas på det bästa. Majs sover ju oftast bara en gång på dagen och då brukar det vara en och en halvtimme. Men nej enligt konstens alla regler SKA hon sova mer, även om vi inte kan natta henne så är hon slutkörd / överstrött lider av sömnbrist.
Så nu blir det fasta rutiner med ett "Schema" som hjälp.
Det fanns en massa diskutions grupper om hur deras rutiner ser ut för i majsan åldersgrupp och vi har nu sammanställt det som vi tyckte passade oss och som var "vanligast" bland dom som deltog i diskutionen...



håll tummarna för att det funkar :)
Sen läste jag på en massa sider, bl a growingpeople och babycenter att man skulle få bebisen att somna själv, somna om själv på natten när han eller hon hade vaknat. det kunde man börja med vid 8 månader. Då ska man helt enkelt visa att man är där och ge kärlek och ömmhet men INTE ta upp barnet (bara för att byta blöja om det behövdes) Prata lugnt med barnet, klappa,krama och pussa. Gå ut och vänta 5 minuter, gå in igen och gör samma sak. Gå in igen, men vänta lite längre mellan gångerna...
Dock måste man vara pigg, vi har nog gjort det lätt för oss och tagit in henne hos oss. Dels för att man är trött men främst för att det är så mysigt att ha henne hos sig och att vakna upp med en mini mjs som ler och fnittrar på morgonkvisten.
Ska höra med barnmorska om vi kan fortsätta med det eller om hon tycker att vi ska vänja henne av med att sova helt hos oss. Men fram tills dess får hon komma in hos oss efter halva natten OM hon vaknar...



bjuder på lite bilder på dagens middagsbjudning...





Mitt kaos bord med alla blommor har blivit uppstädat, rensat om man så vill säga...
några nya vår blommor har tillkommit. och sammanlagt tog jag väck 6 krukor...



nej nu sover nästan lill kickan men hon vaknar titt som tätt...
vi får väl passa på att sova medans vi kan :)

middags gäster

Har haft Emma och Marcus här ikväll på midda... gott och trevligt :)
Har även varit på b.l och handlat lite nya vår blommor, ett 20 pack oranga/gula tulpaner...

Nej idag har min dotter varit sååå pigg och grinig så både jag och johan är helt slutkörda. hon totalvägrar att sova, att natta henne vid 7-8 tiden (idag har hon sovit 45 minuter mellan 08.00 tills nu 22.20) Så hon måste vara trött. Men nej skrika och skrika, gnälla och gnälla och ingen sömn. Vaggat i vagnen, suttit med henne i famnen och sjungt, laggt ner henne i spjälsängen tills att hon är röd i ansiktet (hon skriker så att katten blir livrädd) fått välling, ny blöja, inget funkar!
På onsdag när vi har läkartid med majsan så blir det att fråga sovakuten för så här kan vi inte hålla på längre. Vi får inte vara ensamma en sikund. Hon somnar om man har lite tur vid elva på kvällen, och det är efter att både jag och johan har tappat nästan allt hår och blivit smått galna...
Jag har testat 5 minuters, då hon får ligga i sin spjälsäng, skrika eller ej, hon ska ligga där, så går man in var 5e minut och visar att vi är här och att hon inte är övergiven. I teroin ska hon somna efter ett tag, det har funkat men nu de senarste veckan har det inte funkat.

Usch stackars macke o emma som fick vara med om en skrikig och gnällig bebis, vi kunde inte sitta o äta ihop utan jag och johan fick turas om hela tiden dom var här, inte så kul när man inte har träffats på ett tag o man har en del att ta igen... Men Men nästa gång blir väl bättre...

Så vi får väl helt enkelt att bita i äpplet och göra det bästa av kvällen och vänta tills onsdag och hoppas på bra ideer och lite hjälp...
Drömmen är ju att hon somnar vid 20.00 och sover hela kvällen, som hon gjorde för några veckor sedan men nu är det en omöjlighet att få henne att somna...
Johan, envis som han är, satt inne på hennes rum med henne liggandes i sin spjälsäng, i över 2 timmar innan hon blev trött. Men sen vaknade hon efter nån timme igen och sen var det en omöjlighet att få henne att sova. När hon ligger mellan oss går det bra, så nu de senasre dagarna har vi bestämt oss att hon SKA sova minst halva natten i sin säng, till vilket pris som helst, om vi så ska vara vakna halva natten själva...

Johan är mer blödig än jag och han ger ofta vika för henne, men jag är nog mer bestämd.
Hon blir GALEN när hon inte får som hon vill och kan skrika tills johan ger det hon vill. Exempel hans mobil, medan jag säger att nej en mobil är då ingel leksak. Den går sönder och den är FYLLD med skit och bakterier. Men nu har nog tuffat till sig så nu får hon inte allt hon vill... det och katten måste hon lära sig att dom kan man inte leka med.

Nej nu ska jag avlösa min käre sambo i denna skrikattacken...

Har ni tips om vad vi kan göra, om ni har några erfarenheter så får ni mer än gärna komma med förslag! :)

2011

Då var 2010 avklarat och vi börjar nu på 2011...
Gårdagen var bra, jag grät av skratt vid x antal tillfällen. Charader, herre min skapare va kul :)





Har en hel del bilder som jag är säker på att personerna i fråga inte vill att jag lägger upp så med respekt så förblir dom okända :) Men kul som tusan va det. Allt ifrån "Fågelinfluensan" till "min mamma fes för tio år sedan" Försök göra chrader av det om ni klarar! Den sistnämda klarade ingen :)



Mini majs blev lite rädd av smällarna trots sina hörselskydd så vi hann se en eller två raketer innan vi gick in och firade i lugn och ro...



Mini Majs har fått sin andra tand nu. Såg det i morse...





Idag är det en sådan dag där man söker sig till fet mat, trots att jag var nykter igår. Så idag blir det (inte pizza) peppar biff med kylftpotatis, enkelt och lote flåttigt :) Sen självklart blir det årets S I S T A gotte skål...
Till Johans förtvivlan har jag FÖRBJUDET godis, chips, popcorn, jordnötsringar, ostbågar, chillinötter (det luktar skit i hela huset när han käkar sina nötter)



årets sista gotte skål - får väl se om det håller januari ut :)

RSS 2.0