NY BLOGG

MAJbabygirl.blogspot.com

satt länge och filade på namnet och blev faktiskt riktigt nöjd. För en gångsskull är jag finurlig. Mybabygirl.blogspot var redan taget så MAJ blev ju kanonas :)
Så detta är det sista inlägget ni kommer att läsa här ifrån.
Hjärtligt välkomna till min nya blogg!


HEJDÅ

Nu kommer jag att byta blogg :)
Denna kommer självklart att finnas kvar men inte vara aktiv.
Återkommer när min nya blogg är redo för er läsare :)

Blogspot

Är sugen på att skaffa en ny blogg på blogspot.
Men är alldelses för sentimental för att avsluta denna bloggen :)
Kan man föra över bloggen tro?

Fika hos Karin

Var hos Karin på fika, mycket trevligt :) Ohhh en super god kaka som jag lätt kommer att göra, lovade johan att göra den i helgen :) Polkagris/Choklad kaka :)
Och en jätte fin lägenhet, är avis på deras kök måste jag erkänna :)
Så nästa gång får vi bjuda hit dom :)



Fick min läkarjournal idag. Intressant läsning :)
Jag har ju nämnt att jag vill gärna ha fler barn och att det är rätt viktigt för oss att vi kan få fler i framtiden. Men oj då hade läkaren skrivt: "Patienten har akut graviditet önskan" riktigt så desperat är jag ju inte :)
I morgon bär det av till lund för privatläkar undersökning, ska bli intressant. Dom har ju bättre utrustning är CSK har jag hört :)



Min mini majs har laggt en ny vana till sig, hon somnar väldigt sällan när vi sjunger för henne. Däremot, lägger man ner henne, sjunger nån minut och pussar henne gonatt och går ut. då ligger hon tyst och försöker somna.
Och peppar peppar ta i trä detta har hänt rätt ofta nu :)


Så så så nära, så så nära men ändå så långt ifrån :(



Hade en ifrån 500kr på ettans bingo och en ifrån 200kr även den på ettans bingo.
Men var väldigt nära både i tvåans och treans, men ack så långt ifrån man är att vara rik :)
Nästa söndag är det JUMBO vecka... Måste spela, lägga majs tidigt så ska jag TVINGA johan att spela med mig :)

Bus i vårt hus







Min mini majs har börjat med att dra kläder över huvudet. försöka sätta på sig tröjor som hattar osv. Allt ska upp på huvudet.





Ni har väl inte missat att det är hus och hem i BingoLotto i kväll?
Jag sitter självklart inte lottlös men har spelat in det för att nu ska jag hinna spela när johan nattar mini majs :)


söt vårjacka



199:- på lindex. Jätte söt jacka till mini majs...


iPod Classic 160GB

Brand Logo of Apple
  •  

iPod Classic 160GB

Underhållande iPod Classic med upp till 36 timmars musikuppspelning, plats för 40,000 låtar eller 200 timmar film.

Varukod: IPODMC297B160
  • 160 GB lagringskapacitet
  • 2,5" LED display med LED backlight teknologi
  • 36 timmars musikuppspelning

Ca 2.388 kr är ju som hittat! Varför har jag väntat sååå länge på att köpa en ny?

Jag har ju föregångaren till denna (detta är generation 2) och jag är suuuuper nöjd med min iPod, synd att den har gått sönder nu. Men ohh va jag ska spara pengar så att jag kan köpa denna. Det är ju värdelöst att inte kunna ha en ljudbok eller musik på när man är ute o går. Tycker att det är skit tråkigt att gå då :)

 


Det värsta tänkbara!

Hände mig idag när jag skulle gå på promenad i det fin fina vädert. Jag hade laddat iPoden med bateri och 6 nya bra böcker. Så jag hade packat väskan med filt, grön, fruktpure, te, beskvier och lite vatten. Kameran var laddad och overallen på. Jag han gå i 40 minuter innan min kära iPod dog. Den gav upp. den funkar inte alls längre. :(
Till min stora fasa har min käre trogfasta vän gått bort, 6 år blev den nu till April så man får ju lov att säga att jag har tagit väl hand om den!
Så nu ska jag spara ihop lite pengar och köpa en iPhone 4 eller en ny iPod. Kravet jag har är att den har mer än 30GB då min gamla hade 30GB och det räckte precis till min musik och böcker. Så mer plats vill jag ha!
Ska surfa runt lite på nätet och kolla.
Det lutar mot en Ipod då jag har mitt mobil ab till september i år och jag betalar 499 kr varje månad så ett ab till blir lite väl dyrt. Men jag ska kolla runt lite o se vad jag hittar! :)

Nu ska lilla toss nattas...

äntligen kan jag plocka fram

dessa skönheterna :)



Älskar dessa skorna, dom är super sköna att gå i och hur snygga som helst! Me so happy :)









rätt god cider faktiskt, har aldrig druckigt den innan :)

Något som jag MÅSTE köpa när pengarna rullar in den 25e är Beiget Nagellack! Super snyggt!




Sommar och sol

Och vi har fortfarande vinterjacka men snart så :)







Ja vi var en runda på stan, en ny klänning, nya strumpbyxor o lite nya hårklämmor till kvällen!
Bilder kommer upp när jag har gjort mig klar för kvällens bravader.
Och ja anna köpte banne mig 3 cider och en halv liter rödvin. Får se om jag klarar att dricka allt det. Man är ju inte ruttinerad drickare längre :)
Cidern var en Bacardi Mango tror jag och nån tropisk bacardi. Får se hur dom smakar!

Men gott folk, har ni sett vädret? UNDERBART!


Inte nu igen...

Jag har ont i ryggen och fryser, trött och ryser nej nu håller jag nog på att bli sjuk.
Inte alls vad jag har ork, tid eller vilja att bli :)
Så nu har jag drukigt mina 2 liter tranbärsjuce för min urinvägsinfektion så nu ska jag ta en kopp te och mitt choklad och krypa upp i soffan med en filt. Mini Majs ska jag överlåta till Johan :)

Föresten, nästa tisdag blir det operation igen, fick kallelsen idag.
Känns vemodigt, om en hysterskopi är som en "mens" (en skrapning kallas som en mens) Så betyder det att jag får min andra mens samma dag som vi åker på vår lilla resa. Och då blir det nog bara att avboka då jag inte vill för blöda eller uppsöka sjukhus utomlands. Hänger det saker ur mig eller om jag får extremt ont så är det jobbigt att inte vara i Sverige...

Har hittat mitt matbord som jag vill ha :)
Får väl se när vi nån gång har råd att köpa det, hela 12 900 riksdaler bara för bordet, sen vill man ju ha snygga stolar till

moment bord 221moment alla 221

 
Tivoli krom 220
Denna lampan hade jag absolut dött om jag hade haft :)
ca 2.600:- ska dom ha för denna :)

convex red kateha 221

Denna röda fina mattan från Monica Förster, ca 18 000:-

Så utan matstolar hade vårt nya kök kostat oss än så länge : 33. 500:-
Hoppas att jag vinner på Bingo lotto på söndag :)





Marabou Mango

Kolla vad jag hittade på Maxi när vi shoppade...



Ska bli intressant att testa den senare i kväll :)


fredags mys


















Mitt hat bara växer

För vår värdelösa bil! :)
Nu när jag skulle ner till vårdcentralen så funkade inte dörren, fine tängte jag och jag var berädd på att få krypa genom hela bilen för att komma ut. Men väl där nere funkade faktiskt dörren. Så jag gick ut i lugnan ro. Men dörren gick i baklås, och om ni nån gång har sett mig köra bil så vet ni att jag sitter rätt långt fram. Slickad med ratten för att vara exakt. Så då stod ajg där. I kylan, ringde till Johan o sa "att nu jävlar är det jag eller bilen!" 
Så i ren ilska lämnade jag aldrig mitt urinprov, räkningen för utebilven läkarbesök på 300 ska läggas till johans räkningar! Så efter att ha smutsat ner och nästan ha fördärvat instrumentpanelen och varit på gränsen att kissa på mig så kom jag in i bilen. Jackan knölade upp sig i ryggen och jag blev helt svettig efter att ha försökt i 10 minuter att krypa in från olika vinklar! Så nu ger jag upp. Jag VÄGRAR att använda den bilen

Jag sa till johan att han kunde ta bussen in till stan på vägen hem (För han får ta buss in till stan o sen byta för att komma hem) sen kunde han minsann gå till kvantum o handla creme fraich. 
När jag ska till lund på tisdag för läkarbesök, då tar jag buss - tåg - buss för att komma fram! Jag tänker inte använda bilen. Han har nu fram till den siste april på sig att byta bil! Annars? ja jag vet faktiskt inte vad jag gör men bilen kommer absolut att bli drabbad på ett eller ett annat sett. Typ att jag smäller till ratten eller spottar på den när jag går ut :) Nått för att visa att jag inte alls gillar den! 

Så om nån vill köpa en BMW som jag tror är 8 år gammal, där förar dörren inte funkar när det är minus grader (trots ett antal olika service försök) Den är lite sliten invändigt och vi tror kanske kanske att den har börjat rosta lite vid ena bakdäcket. Den blir sällan tvättad men den ska vara silver och är rätt fin när den är ren. 
Det skrammlar konstigt när man kör. Vet inte varför men vi tror att avgasröret är löst efter vår Polen resa i sommras. Luftkonditionen piper och gnisslar när man har värmen på. 
Men utöver allt det där så går den rätt bra. Om man inte har barn för då går endast en liten vagn in i bakluckan och inget a
Ni kan bara lämna ett medelande efter detta inlägget om ni är intresserade! 

Lugg

Japp har klippt lugg.
Jag är inget big fan av att gå till frisörer men när det bjuds så går man :)
Blev nöjd men hon klippte upp håret på tok förmycket såg jag idag, lite väl hackigt så det blir uppsatt i nån vecka tills det har rättat till sig. Men visst är det skit svårt att hitta nån man är riktigt nöjd med, det är därför jag klipper mig själv för det mesta... :)



nåja bilden blev kass men nått åt det hållet ser det ut :)

Ska till vårdcentralen när min mini majs vaknar och lämna lite urinprover. Tror att jag har fått urinvägsinfektion av operationen... Har haft det så i snart en vecka så idag blir det att lämna prover.
Sen blir det att sova...

Krypning på nya nivåer

Tråkigt nog blev just den bilden lite suddig :)







när mamma lämnar sakerna framme så är mini majs redan på plats för att undersöka föremålen :)





när inte häller katten vill leka :) USch va tråkigt det måste vara att vara bebis på Karpvägen :)

Aja i natt var det en natt som jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva. Nån sömn efter kl 2 i natt blev det knappt inte. Så jag håller på att svimma av trötthet känns det som. Maj bara grät hysteriskt efter kl 2, hon ville inte ligga utan jag fick ha henne sittande hos mig i mitt knä för att hon skulle kunna somna. Alvedon har hon fått men ont i öronen det har stackarn :( Nån feber har hon inte men hon är dunder förkyld så jag tror att det är förkylningen som har satt sig lite på hennes öron.
Och i natt åker johan till Sthlm, så jag hoppas att hon inte är likadan denna natten också för då lär jag somna ståeende :)






tisdag

Joanna var här och passade mini majs ett bra tag. Skönt att slippa springa helt tiden :)
Men helt slut är jag för det ändå, behöver en veckas sömn tror jag :)



En stor bukett tulpaner fick jag av min käre sambo idag, (nej han glömde inte gårdagen :) vi hade bara inte tid att ta det då :)





och så här bra känner Joanna sin son så hon hade fika med sig :)

barnpassning...

Snart kommer Joanna hit och passar mini majs ett litet tag.
Känner mig lite små trött och yr. Hmm käka mer järn tabletter kanske...
Min mini majs har på sig de finaste (enligt johan) som hon har :) idag firar vi ju alla hjärtans dag här hemma, vi har ju inte haft tid eller möjlighet förens nu :)

här är kläderna jag beställde till mini majs:




Så nu är min mini majs och farmor J ute på promenad.
Joanna hade hittat en väska som Johan hade sytt när han var liten, i den låg lite "hand docker" eller vad man nu ska säga :) mini majs blev eld och lågor över dockorna så dom fick hon inte slänga :)
Johan hade även virkat små figurer som hon lekte med så nu har jag dragit fram mitt virke och ska virka lite olika saker tängte jag. Har så mycket garn som jag behöver bli av med :)


Trött och seg

Jag är så trött att jag håller på att svimma känns det som. min mini majs ligger i sin säng och försöker sova.
Tror dock att vi har åkt på öroninflamation, håller tummarna att så inte är fallet!
Hon har vaknat och storbölat från och till sedan 4 inatt. Och drar sig i öronen, förvisso brukar hon göra det när hon är trött men hon petar lixsom lite i dom...svårt att förklara. Men hon verkar ha somnat nu så vi får se hur det går. Nån feber har hon inte längre så vi håller tummarna om attt det bara var en mardröms liknande natt och inte öroninflamation.

Har beställt kläderna till mini majs, en jeans kjol och en blommig klänning.
Beställde dock en svart klänning till mig själv också. 129:- kan man ju inte klaga på :)
Och jag älskar dom klänningarna, sköna att ha på sig och passar till det mesta.

Nej nu ska jag gå o lägga mig.
Har föresten fått en till läkar tid till en privat gynläkare här i hässleholm, Mariakliniken. Så den skall testas i slutet av mars. Då det var fullbokat fram tills dess.
Så nu väntar jag bara på ett brev med en tid till nästa operation som kommer inom 2 veckor förhoppningsvis.

Nej sängen nu!

Alla <3 dag bilder...



Mormor Anette med mini majs





städhjälp?




föresten...

Är det pinsamt att narkosläkaren börjar känna igen mig? :)
"Ohh men det är ju du igen!" sa hon när jag kom inrullandes i min säng...
"Oh ja jag glömmer inte dig, du var så nervös förra gången och oj va vi tyckte synd om dig som har sånna problem i sån tidig ålder" Mmm... Henne träffar jag nog igen inom 2 veckor...
Redan detta året har jag sjukhusräkningar för 2.000kr och då har jag inte räknat in nästa veckas besök, får fri kort då :) Men alla dagar som jag har legat inne kostar en del...
nej nu ska jag verkligen lägga mig ner... :)

Alla hjärtans dag...

Firar jag i mina mjukisbyxor, sleten gammal tröja och med en febrik mini majs :)
Johan är på jobbet och har lång möte med ett par kunder via telefon så jag och majsan får roa oss själva :)



Så här spenderar vi kvällen, jag ligger och kämpar för att hålla mig vaken, majsan gör likadant. För hon är så kramig så varm och lite pluttig. Så vi har legat på madrassen och myst nu en timme...



Tulpanerna är från mamma. Johan hinner nog inte köpa några, hmm får se om man kanske får något i morgon i stället då vi firar då. Lördagen blev ju inte av, ingen gula änkan, blev dropp o fastande för min del i stället :) Så i morgon ska vi äta Fläskytterfile med italienskt täcke som är super gott.

Nej nu ska jag lägga mig på madrassen igen och mysa med min febervarma mini majs :)
hoppas att ni alla trogne läsare har en trevlig alla hjärtans dag!

EJ FÖR KÄNSLIGA LÄSARE!

Lördagen började ju bra, men sen skulle jag in i duschen och kände att nått "hängde ut" ur underlivet på mig.
Kolla med spegel och oj det hängede verkligen något... så in på akuten och ta en massa prover för jag var livrädd att jag hade fått framfall på livmodern. Men nej sån otur hade jag som tur var inte :) Men hemskickad blev jag inte då jag hade förlorat för mycket blod. så inlaggd igen på avdelning 051 våning 5. Sköterskorna kände väl igen mig nu. väntan på att få ner till operation och bli skrapad då jag var öppen 2 cm av att jag hade så mycket blog och mensrester som inte kunde komma ut. Varför? det vet dom inte men dom tror att det har med min myom att göra. Nu är den 5x5 cm och innan jag blev gravid var den 3x3 cm så man tycker inte att 2 cm kan göra såå stor skillnad. Men vad vet jag?

Så varje gång jag skulle upp på toa fick jag ringa efter sköterskorna som gick med mig in, inte för att jag behövde hjälp att gå eller för att jag hade ont, nej för att kolla i bindan, kolla på pappret kolla i toa stolen, ja för att kolla hur mycket blod jag tappar...

Sen var det dagx för blodprover, för att se så att jag inte hade nån blödarsjuka, det hade jag inte :)

Sen på söndag morgon blev jag skrapad. Dr Frank som utförde den sa att han blir förvånad varjegång han skrapar mig, förvånad över hur mycket, vilka mängder jag samlar på mig där inne :) Han fick ut en hel del polyper som satt på insidan av livmodern, allt skickades till analys.

Sen blev jag utskriven och nu när Dr Frank ringde så ska vi om en till två veckor göra en ny hysteroskopi, gjorde en sommaren 2008. Så nu ska man göra en ny för att se om min myom sitter fast i insidan av livmodern eller om den bara sitter på utsidan. Sen ska han och Dr. Joen och Dr Jacob bilda ett team för att se den bästa utvägen för mig o min livmoder :) Det viktigaste är att jag kan få fler barn och det trode han inte skulle bli några problem.
För mig är det viktigare än något annat. men som han sa det finns många många metoder för att få myomer att minska så han skulle diskutera det med team annas livmoder :)

Sen på tisdag ska jag faktiskt till Sophiakliniken i Lund, en privat gynmotagning och se vad dom säger. Jag ska ta med min journal. För som läkarna sa till mig, jag är super testad alla prover allt har jag gjort. Det är bara metoder som skall diskuteras... Och jag vill fådfråga lite olika.

Nej nu ska jag vila, mamma är här så att jag kan ta det lugnt :)


Försäkringskassan!

Jag har suttit HELA förmiddan med detta möget och inte kommit nånstans!
Jag loggar in med e-legitimation och som vanligt vet jag att detta kommer att ta tid då jag alltid får en massa krångel! Och jo när jag ska skriva under min begäran om föräldrapenning loggas jag ut!
Jag vet inte hur jävla många begäran jag har gjort idag för jag blir knäpp på dom!
OCH varje gång jag ska göra detta mailar jag dom ett arg och surt mail om hur dålig deras hemsida är och att skärpning är ett måste.
Efter nångra timmar ger jag ujpp o ringer in och skäller ut den tanten som är helt oförmögen att prata med människor och hon börjar "ohh men det har jag ALDRIG hört innan, det är bara du som har det problemet! alla är jätten öjda med vår hemsida" BULLSHIT! usch va arg jag är. har fortfarande int fått det att funka då hon inte kunde hjälpa mig via telefon. Så nu får dom ett ännu argare mail från mig! usch dom har förstört hela min dag!
och så här är det varje gång.... var tredje månad då jag gör om min begäran! herregud vi bor väl inte i ett u-land ska inte saker o ting funka med staten?

efter öppna förskolan

hade jag en trött trött mini majs som inte alls ville sova i sin säng. Hon bara grät o grät så hon fick va hos mig i soffan medans jag kollade på criminal minds :)






UNDERBARA HM



Vårens MÅSTE! 149:- ursnygg!



199:- myspys set. Vem vill inte mysa med ett sådant :)


99:- kuddfodral :) hade passat skit bra i min svarta soffa :)


99:- även denna hade varit super i min soffa :)


179:- duschdraperi. Hej våren ungefär.


149:- dusch handuk som matchar :) me lite

IKEA i all ära men HM har ju grymt snygga saker och billiga! Vilket jag välkomnar...



Fredag!

Och äntligen öppna förskolan :) eller ja jag tängte att det skulle vara skönt, mini majs får leka av sig. Men så fort jag skulle gå på toa så var hon jätte ledsen, stackars Marie som fick trösta och leka när jag var på toa :) Hon var väldigt ledsen, men utöver det var det toppen :) jag skulle ha gått dit men johan behövde inte bilen och tur var väl det för det snöar för fullt. Trisst...

ikväll blir det mys, mys och åter mys. Äta något lättlagat, köpa lite godis och se en bra film :)
I morgon blir det alla <3 dag mys, nej jag vet att det är på måndag men vi ska fira det lite på lördag.
Helst skulle jag vilja haft barnvakt men det får vi väl ta en annan gång :) Då blir det att öppna gula änkan och köpa jordgubbar :) LYX? nej så här har vi det varje lördag! :)
Sen påå söndag kommer Fru o Herr persson på midda. funderar på att ha hel kyckling men vi får se...


fika på stan

Var på fika med Johanna idag. trevligt som vanligt :)
Höra lite skvaller och skvallra en hel del :) Inte för att det var så smaskiga saker men alltid kul o höra lite vad folk håller på med, vad dom gör nu förtiden och vad som komma skall :)
En sväng på HM o inhandlade en klänning till wittgrens födelsedags fest, detta utan johans vetskap självklart :) klänningen var super billig så det var bara dumt att inte handla :)

I morgon ska vi till tormestorp på öppna förskolan. Hade som plan att gå dit o gå hem men som det ser ut nu så ska det regna en del. Inte så lätt att få i mini majs mat, det slutar halv 12, sen tar det en timme hem, man står o snackar lite så helt plötsligt hade man varit hemma vid 2 eller något, o majs som äter vid halv 12 i vanliga fall hade nog blivit för förvirrad :) Så det blir bil dit...

Sen i helgen ska vi på lördagen ta en familjeutflykt till skånesdjurpark om vädret tillåter, söndagen kommer fru o herr Persson på midda. Sen kommer ju BINGO LOTTO på kvällen :)

Nästa vecka är spikad, har något planerat varje dag. Känns skönt att mini majs får komma ut lite, dock får hon stanna med pappa på torsdag kväll när mamma ska ha blodsmak i munnen :)

Vet ni vad jag har gjort? jag har tagit ut mini majs extramadras (den vi ligger på när det är omöjligt att få henne att somna) mitt i vardagsrummet, kudde o täcke. Så nu ska jag "titta" på en film tills gubben väcker mig o ska gå o lägga sig :)

När vällingen är slut så är den slut :)








Landat!

Nu är min gube snart hemma :)
nu kan jag gå o lägga mig i lugn o ro och vänta på att han kommer om ca 2 timmar...


oii design - en ren kärlek

jag äskar deras kläder och bara önskar att jag hade råd att köpa en hel garderob till min lilla mini majs...

barnkläder och Barnklänningar från Rock Your Baby

barnkläder och Byxor från Aarrekid

barnkläder och Overaller från Shampoodle

barnkläder och Mössor/Halsdukar från Mocklis

barnkläder och Mössor/Halsdukar från Mocklis

babykläder och Bodys från Ugly



Visst är dom fina? men kostar därefter... en hel garderob från oii önskar sig majsan i 1 års pressent





Katrin

tycker rätt ofta att hennes blogg är rätt tradig, men detta inlägget förvånade mig.
Det var ärligt och bra. Stämmer precis in på hur det är att vara småbarnsföräldrar...
gå gärna in o läs!

http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=28711&beid=1600327

Med smak för Italien



mitt super duper goda italienska brytbröd.
Alla, precis alla som har smakat det blir förälskade, ett par bad till och med att få med överflödet hem :) Sååå gått är det asså :) Det smakar mycket basilika, olivolja och flingsalt. Körsbärstomater, antingen hela eller halvor, det är luftigt men ändå knapringt på ytan. Ja helt o hållet änglalikt :)
Recept? Ohhhh aldrig i livet att jag ger ut det :) jag tog ett orginal recept men blev inte riktigt nöjd så detta, just detta receptat finns ändast i mitt huvud! Det ni! :)

Idag har det varit en underbart fin dag, på många sätt.
Jag har inte varit så trött idag, mamma sov inne hos majsan så hon kände sig trygg o vaknade inte förens vid halv 5 o ville ha välling.
solen har lyst och värmt.
vårjackan åkte fram, dock har jag inte fått ha den på mig för mamma som hade sin stora täckjacka och tyckte att jag var på tok för bar. Solglasögon har inhandlats, ida och victor har varit på besök, long time no see :) min kära sambo kommer hem i natt, min mini majs är (efter 2 gånger) duschad och inoljad i mini derm och hon är så mjuk o go. Hon somnade gott efter vällningen och jag får lite tid att blogga vilket jag har varit dålig på både idag och igår!

en annan sak som har varit helt parfekt idag, känsliga läsare bör ej fortsätta :)
Har fått första mensen sen jag opererades, och jag svvävar på moln! visst har jag lite mensver, men det är helt normalt. MEN jag slipper vara i ett citodon rus och bli trött och dimmig av smärtstillande. Jag har inte mina förvärkar (min förra mensvärk kändes som förvärkar) och nästan det viktigaste; jag håller inte på att förblöda :) jag behöver inte gå på de tyngsta skydden. jag har blivit helt normal, helt återställd.
Kanske har jag inte mens i 3 veckor + mellanblödningar kanske har jag en normal lång cykel nu! jag hoppas och håller tummarna :) Men gud va bra det känns. Slippa ringa johan o kalla hem honom från jobbet för att jag har mensvärk :)

En annan sak, jag kollar just nu på 5an, livet på BB. och oj vad det väcker minnen... jag får nästan lite ångerst över hur liten man är, att man inte har nån kontroll över vad som händer med situationen, med ens kropp och med naturliga instingter... Lite små bölig blir man, nostalgisk och tänker till baka, snart 1 år sedan jag fick min fina dotter. Trots smärta och alla problem jag har haft med min kropp sedan förlssningen så skulle jag utan att blinka aldrig vilja få det ogjort. Det är helt klart det bästa jag någonsin har gjort.
Visst, jag har inte hunnit gå på högskolan, inte jobbat utomland, inte jobbar så värst mycket överhuvudtaget, inte gjort några jätte resor till världens alla hörn, men jag har gjort något som slår allt det där, och det är min lilla mini majs som snart blir 1 år... väldigt skrämande hur snabbt tiden har gått...



Såhär ligger nu världens finsate dotter o sover, synd att man själv inte får plats i spjälsängen :)

Tee och mozartkulor

Handalde lite nya teer igår. Och en god mozartkula :)





Mini majs sover och jag kollar på criminal minds, mamma stickar och solen skiner!
Snart ska vi bege oss ut i vår vädret... :)

hår

Aja för att inte ha klippt håret på över ett år så ser det rätt okey ut. Men AKUT KLIPP TID!





Lite solsken på dom kinderna hade nog inte skadat :)

Bra start på dagen trots jobbig natt

Min mini majs är hur glad som helst. Hon dansar och skrattar. Nja inte nu för nu sover hon, men innan i morse var dt full rulle på Karpen...
Mamma kommer om en timme, det blåser inte alls lika mycket så hon vågar sig ut på vägarna :) så då blir det ner på stan en liten runda, handla tee och gå o kolla lite :)

Idag var dag 1 med syoss hår produkter... Blev glatt överraskad, har varit inne på treeseme innan men detta var minst lika bra, testade det med extra glans då mitt hår ser ut som ett skatbo annars :) Är i akut behov av att klippa och tona håret...



Nej nu ska jag luta mig tillbaka o se färdigt detta avsnittet av criminal minds som är sååå sjukt bra :)



Orkan i Sjörröds skogen

Herre min skapare vad det har blåst.
Soptunnor ligger på gatan o takpannorna nästan flyger av. Men min mini majs har sovit hela natten igenom, dock har inte vi det. Jag somnade nån gång vid 3 tiden för att sedan bli väckt av Johan vid 4, av att något small... Sen sov jag mellan 5 och 6.
Johan ska tydligen flyga trots vädret och mina böner av att stanna här. Gillar absolut inte att han ska slyga i orkan! Men han var lugn och tyckte att det är väl som att flyga alla andra gånger...
Så nu ska jag behöva hyperventilera ännu mer...

Kan tänka mig att mamma inte kommer idag, usch för att sätta sig o köra i detta vädret...
Så vi får väl sitta ensamma i orkanen och leka, mysa och sova för hoppningsvis, hur man nu ska klara av att andas efter nattens brist på sömn...

Nej nu ska jag fortsätta att äta min knäckemacka...



vindarna ska tydligen avta vid lunch...

i morgon:

Ska min käre sambo flyga till Spanien för ett möte med jobbet.
Jag gillar aldrig när han ska ut o flyga. Kanske för att jag själv är sjukligt flygrädd att jag svettas och kan inte koppla av när jag vet att han ska flyga, detta är inte hälsosamt :)
Men jag sitter och kollar på mobilen och kollar efter sms om att "Nu flyger vi" och "Nu har jag landat" och skulle det mot förmodan ta ne halvtimme längre, blir jag jätte rädd och hyperventilerande kollar jag sas eller expressens hemsida... Usch va det är jobbigt att vara sååå rädd för flygplan som jag är. Johan var inte flygrädd - sen träffade han mig och jag fick honom nervös och rädd...
Men i morgon kväll sitter han på den spanska resturangen som dom brukar gå till och äter världens bästa tapas, enligt honom :)

Själv ska min mor komma hit, vi ska äta färsk pasta, soltorkade tomater, basilika och parmaskinka. Till det ska jag göra mitt super duper goda bröd med basilika o tomat. Vi får se biler, receptet - SUPER HEMLIGT! :)
Ska bli skönt, hon sover hos majsan och då får kanske kanske jag sova en hel natt :) Underbart! :)

Nej nu har Johan nattat mini majs, så nu ska jag umgås med min käre sambo innan vi däckar i soffan :) Småbarns färäldrar Jippi....


Världens sötaste bebis








Lil Wayne:

my daughter be the twinkle of my eye
You hurt her you kill me and nigga I ain't 'bout to die
See y'all are at ground, and my daughter is my sky
I swear I look in her face and I just want to break out and fly
4 tears in my face and you ain't never heard me cry
I'm richer than all y'all I got a bank full of pride.



Mycket smart man :)

Inhandlas:

Nu har HM fått in nya barnkläder, dessa ska vi beställa till vår lilla mini majs till hennes födelsedag...




Sen var vi på HM i helgen och dom hade fler söta saker i butik så det blir fler kläder till mini toss sen :)

Nej sån tur ska man inte ha



Men ser ni treas bingo? 1 ifrån en Volvo XC90 D3

Stolta...

Måste berätta att idag tog vår mini majs inte bara 1 steg utan 3 steg :) och upp och testa igen, gå 3 steg sen upp igen och gå 2 steg... Och så har det hållt på nu på seneftermiddan!
Så idag tog hon medvetet sina första steg!




Visst hade det varit underbart

Att få vinna idag. Vi är i akut behov av en ny bil, en kombi med andra ord!



Håll tummarna för mig :)

Världens mesigaste katt?

Vår granne knackade på och tydligen har han räddat vår katt ifrån en säker faigth som hon inte hade kunnat vinna...
Tydligen hade hon suttigt i ett lågt träd och spanat in en skata som hon säkert funderade på att attakera. Men skatan hade ett ess i rockärmen och kallade på förstärkning och helt plötsligt så var det ett helt gäng skator som pickade och attakerade denna korkade katt, som inte flydde eller försvarade sig.
Grannen hade sätt allt genom fönstert och fick springa ut för att rädda katten...
Hmmm är hon korkad, mesig eller bara lat? vet inte vilket allternativ som är det bästa :)


Skånes Djurpark























En väldigt trött mini majs efter en lång runda på djurparken :)

om bara banken kan funka

Sitter på min internetbank och dom har den under sevice idag. Hmm behöver föra över pengar mellan mina konton.
Jag har nämnligen ett konto där jag har mina pengar, och ett konto som jag handlar med, detta för att minska risken att handla upp ALLT! och det verkar ju bra, men nu när jag ska föra över pengar till Skånes djurpark så ör den sidan nere för service. Hoppas att den snart kommer upp igen så att vi kan åka till djurparken.
Ska bli 5 plus och sol idag. Ser tjockt ut nu mne det gjorde det igår me och se vilket strålande väder det blev trots blåsten! Aja vi får hålla tummarna :)

I absolut värsta fall får vi hitta på något annat. Är sugen på att dra ner till stan o se om madrix har öppte, det har dom säkert inte men skulle vilja ha lite fler goda lösvikts tee...
Varför finns det inget akvarium eller fjärilshus här i närheten? Visst hade det varit mysigt att gå in och sätta sig i ett varmt, fuktigt, tropiskt hus med en massa växter, fågelkvitter och fina fjärillar? Corny? ja men det står jag för :)



 

Eller varför inte gå runt o kolla på stora fiskar, hajar och rockar?
Vi var i en djuraffär igår när vi köpte kattsand och majsan såg akvariefiskar; "Tittha" och hon ville knapt sitta still i vagnen... Så tänka att gå in i ett stort akvarie med riktigt stora fiskar :)





Nej sånnt finns inte här i hässleholm eller Kristianstad. Köpenhamn är nog det närmsta. Och ja jag är tönt för jag vågar inte köra över öresundsbron. Den är SKIT läskig... Högt och dant, vågar knappt titta ut när jag åker över den... Usch och skulle jag köra så skulle jag säkert köra av bron eller köra i 20km i timmen och bli dödad av arga bilister som måste vänta :) Nej det vågar jag inte.
Och är man i Köpenhamn går man ju självklart inom Botaniskan eller deras Zoo... Men nej jag får nog i bästa fall nöja mig med skånes djurpark idag... Har jag riktigt otur blir det kanske bara Maxi för min del :)

MEN till sommaren när vi är i Jelitkowo ska vi till Oliwa zoo som vi var på för två år sedan snart, ett super super fint zoo. Sååå stort. och dom hade Allt...



Det bästa var att många djur inte såg inhägnade ut, man såg inte "gallret" asså dom hade tunn tunn tråd med säkert el i men det såg mycket bättre ut... Ni får se bilder i sommar :)

Nej nu ska jag in o platta håret, jag hör hur johan snarkar och hur majs snarkar från hennes sovrum. Nattningen var tydligen lite väl lyckad :)

Hel dag i Helsingborg

Har varit på Ikea och handlat på tok för mycket som man alltid gör på Ikea.
Men vi hittade påslakan, en vuxen kudde till mini majs, en lampa till majs rum och lite smått och gott.
Sen bar det av till Väla och handla på HM, världens sötaste tröja köpte vi till mini maj, kostade 50-70 kr något och såååå super fin :) ny kattsand och en cheascake och sen handla mat...









Jag har fått en liten Latte dotter som älskar att sitta på fik :) små sutta på vatten och käka lite smörgårdsrån samtidigt som hon busar och kollar in nytt folk. Precis som sin mor :) Lägg till en Chai Latte och något onyttigt :)





Suuuper söta tröjan till mini majs :)
Hon fick en stor vildsvins häst på leksaksaffären, mest för att johan köpte den där jädrans helikoptern (Som är sönder nu föresten :) ) den låter lite och är som en pruttkudde när man kramar den. I allafall Maj äääälskar den fula vildsvinshästen.





och så ska man pussas...




Vart tog min Sambo vägen?

Han hade köpt en helikopter när vi var i leksakaffären. Kolla in den Ryska militärmössan...











Ser ni stoltheten? :)

Ändrade planer

Johan blev orolig för att det blåser, det kan ju blåsa ner grenar i skånes djurpark. Så i stället åker vi till helsingborgs IKEA, dom har inte de sakerna i Älmhult så då får vi ta helsingborg. Passa på att åka inom väla :) Johann är på shopping humör, för nu är han så trött på vintern och kylan och då drar det lite i hans shopping nerv, så IKEA föreslog jag :)

Igår hade jag gjort Chokladbollar, som det så fint måste heta. Min mini majs var förtjust i dom :) Johan också



Just nu sitter min mini majs och kollar på Disney dax, ja jag trode att det var förtidigt, men alla färger och töntiga ljud, sånger och musik får henne intresserad... se så konsentrerad hon är






mamma-dotter utflykt

Föresten i morgon ska jag och min lilla mini majs på egen utflykt :) pappa behöver vila lite så vi passar på att ha bilen för oss själva i några timmar :) Det ska tydligen bli ett strålande väder med sol och +5 grader så vi ska passa på att gå en runda på Skånes Djurpark! :)


Ett M Å S T E

Gå in här så får ni se super fin konst. Vill ha många av hans målningar/skisser eller varför inte bara ett av de breven :)

Gå in här: http://www.matthewgraygubler.com/webpage/

Ja det är Matthew Gray Gubler från förra inlägget. Men vem kunde tro att vår Dr. Spencer Reid var konstnärlig?

inatt bytte jag man...

Ja ni läste rätt :)
Inatt bytte jag ut min Johan mot Matthew Gray Gubler från Criminal Minds (i drömmen asså)
Han spelade sin roll som i criminal minds så han var sinnesjukt smart. I serien har han ju högre IQ än Einstien.
I drömmen satt jag bara och bad honom berätta, berätta om vad som helst. Och han var så smart, så jag bara satt och försökte bli mer intligent av att lyssna på honom :)

Matthew Gray Gubler

Har ni inte sätt Criminal Minds så sänder kanal 5 just nu från s1. Kan varm rekomendera denna serien. Tusen tack Ida Lang för att du gjorde mig nyfiken på denna serien!

brusar upp mig över bloggar...

Läser lite olika bloggar nu medans mini majs sover, går in på en  och klickar vidare och vidare på olika. Tillslut kom man faktiskt fram till någos blogg som man inte känner men som man mycket väl vet vem är!
Och jisses... Vilka idioter det finns, kan man bli arg över hur folk beter sig trots att man igentligen skiter i vilket? Det dom gör kommer aldrig att påverka eller ha någon betydelse för en själv men man tycker liksom bara att dom är så enormt korkade och ju mer man läser desto gladare blir man över sitt liv. För man inser att man har trots sömnbrist och kräksjukenojja ett fruktansvärt bra liv igemförelse med vissa pack, vars liv i prinsip betalas av socialbidrag eller sms lån.
Jag kan sitta och brusa upp mig över hur dom sabbar andras liv, hur dom sabbar sina egna, och att dom inte bryr sig, likgiltlighet! Ett fruktansvärt ord, men vissa struntar i hur det går för sin familj och sina vänner, sånt irriterar mig. Trots att jag inte känner personen i fråga så ser jag hur den personen skadar sin familj, och inte nog med det, man skriver om det, låter alla ta del av den fördärvda cirkus som skall vara ens vardag!
Nej, jag kanske skriver om lite för privata saker ibland, men oftast är det inte något negativt, inte något som jag antar att folk kan prata skit om, inte om saker som kan skada andra eller mig själv.
Ni förstår säkert inte vad jag pratar om, svårt att hämga med när man inte har läst i personens blogg. Men jag vill inte hänga ut nån här så den personen förblir anonym från min sida.
Likgiltlighet - ett fruktansvärt ord.
Jag använder sällan Ord som Hat, likgiltighet och avun, det för att dom orden kan fördärva människor så därför ska man i seriösa sammanhang inte använda dess ord utan eftertanke. MEN om hennes blogg kan jag säga Likgiltilghet och avun.
Sen är det väl klart att jag kan säga "ohh jag hatar den filmen" eller "ohh va avis jag blir, vill oxå åka till ett varmt land" men ni fattar vad jag menar... :)

Nej nu har jag spytt lite galla :) men jag antar att jag inte är ensam om att kunna brusa upp mig :)
Haha jag vet att när jag ska ringa Telenors kundsevice eller något om jag anser att dom har gjort fel eller något så då kan jag brusa upp innan samtalet för i mitt huvud spelas det upp flera senarion. om dom då säger xxx då säger jag xxx och liksom xxx :) haha antar att jag inte är ensam. När jag jobbade som telefonförsäljare och skulle ringa en kund som man viste var besvärlig och hatade det man skulle sälja så var det samma sak, jag kunde brusa upp innan samtalet hade ägt rum :) Man förbereder sig för att försvara, för att få sin vilja igenom för att man ska vinna :)

Dröm barnrum

Varför ser inte majsan rum ut såhär?
Hemma hos oss har vi förvisso väldigt fint i hennes rum, men aldrig aldrig att en sak, en pinal, en bok, inte något får ligga på sin plats mer än max 20 minuter! :)







När vi gör igjordning ovanvåningen och min mini majs sover i en "stor" säng så vet jag precis vad jag vill ha i det!



Sängen med sänghimlen är vansinnigt söt! :) vill själv ha den :)





Åhh va jag gillade detta rummet! :)







Tänk att få ge mini majs ett sånt här rum! Ohh va härligt det hade varit :) Suuuper fint... Love IT!


11 månader!

Ohh höll på att glömma att min älskade lilla mini majs blir 11 månader idag!
usch snart är hon ett år... känns lite vemodigt!





oj va hon ser ut som en gammal gubbe :) Men så söt ändå :)


Lekvira

Ohh va dom hade rubens barn dockor!
Blev jätte kär i björnen  men det blev en ko ändå :) Björnen och leoparden blir till julklapp :)



Kaninen var me söt, fast denna var blond som vi såg idag...
Nu äntligen sover mitt vilddjur och jag ligger halv död i soffan o kollar på Criminal Mind :)
Har även köpt mig en bingolott (eller ja mamma köpte) :) efter en veckas uppehåll känner jag en iver att det ska bli söndag och Volvo Special! :) oj va vi behöver en ny bil :)

Snön har äntligen börjat att ge sig, idag har den smält bort rätt bra :) Så snart snart har vi vår. min julros börjar titta upp så snart blommar väl den :) Ska köpa fler till våren hade jag tängt mig, det än nu man behöver se en blomma i trädgården :)

ännu en natt då majsan hade blivit kall! Sängen är flyttad så i nått drag kan hon inte ha hamnat i. pyjamasen var långbenad och långarmad. Det ända var att hon inte hade något täcke på sig. Det ska sparkas av tydligen. 22 grader i huset, men ändå ändå var hennes morgon temp 35,6 grader! det känns inte alls bra, börjar bli lite orolig varför hon inte håller sin temperatur. Men enligt virrpannnan på BVC var det inget att oroa sig över så länge allmäntillståndet var bra. vilket det är men det känns ändå som om något är fel när hennes temp sjunker så kraftigt under natten.

Aja nu ska jag sova...

Sådan far - Sådan dotter


Steve Buscemi

Tittar på The Island som jag hade inspelat på boxen och blev till min förvåning otroligt glad :)
Jag är nog ENSAM i hela världen om att tyckat att han är snygg :) Men han har något visst, sen jag såg armagedom o alla trånade efter ben afflek så trånade jag efter Steve Buscemi :)


IKEA Wants...

Ja kolla runt på internet och säga, "Ohh detta vill jag ha" är jätte kul tills man inser hur lite pengar man har :) Just nu kollar jag på IKEA. och ja allt är till mini majs :)


79:-


179:- stora kuddar/puffar, skulle vilja ha tre fyra stycken som ligger på golvet i så fall :)

Nej sen tog nog ideerna slut... Ikea har inte så mycket roligt so man kan tro.
Byter sällan sortiment faktiskt...


På bättringsväg

Idag är jag helt feber fri, hade ingen feber i går kväll häller :) så skönt... men trött är jag idag ändå för min mini majs vaknade vid halv 4 och låg och gjorde prutt ljud och testade sina ljudrecurser i över en timme innan jag gav upp och gick o la mig igen. Då blev det tyst och hon somnade direkt...

I morgon kommer min mor hit, vi ska till lekvira och inhandla mini majs andra födelsedagspressent. Rubens Ark dockan Cow. Hon har redan fåret och den ligger i sängen som kudde så en till hade nog varit bra :) Hon gillar att mysa i håret och dra i nappen så kon med spenar och längre hår kan nog bli bra. :)




Nästa docka blir leoparden :)
Såg dock på deras hemsida att en ny hade kommit, men som jag inte har lyckats hitta nån som säljer den... Men det är en kille, men det gör inget för han är såååå söt. Så kanske köps han innan leoparden :)



Har följt USAs tempo med Fringe avsintten och håller på att av nyfikenhet och spänning! Shit va bra det är! Blir bara bättre och bättre, igår när jag såg avsnitt 11, (dom är på 7e i sverige) så skrattade jag, skrek och nästan grät när det var slut, grät gjorde jag för att det var slut :) Så sjukt bra, har ni missat denna serien, strema första sesången och börja se det! ni kommer inte att ångra er. älskade ni Lost (innan det blev helt lost) och arkiv X så är detta ett måste!



Nu vet mini majs var lampan är någonstans. Hon kan dock inte säga det men frågar man var lampan är säger hon, "Dhhä" eller "Dhha" i mina öron är det nästan som att hon säger Där :)

Nej nu ska jag passa på att äta frukost medans hon sover :)

RSS 2.0