Bra ambitioner som höll på att sluta riktigt illa

Igår kväll hade min mini majs feber igen, så på med pyjamas och väck med det varma täcket och på med en filt i stället. vi hade 22 grader i huset så frysa skulle hon absolut inte göra.
Men hon vaknade vid 5 tiden och jag gick upp för att göra välling, johan bytte blöja och tog temp. Hon hade kissat igenom blöjan, vilket nästan aldrig har hänt så blöjan satt nog lite snätt. Så pyjamasen var blöt, av med den och bytte blöja och tog temp. 35,4 grader! Livrädda ringer vi 1177 och dom säger att vid 35 grader åker man akut till akuten. så hennes temp MÅSTE höjas. Vi drar på henne kläder, overall och lägger oss med henne i sängen, tre täcken på oss och varm välling i munnen. Efter en halvtimme ringer 1177 igen och ber oss att ta tempen, 36,3 så det är utom fara. Men tänk om hon inte hade vaknat! Antagligen hade hon blivit kall pga att hon hade kissat ner hela pyjamasen! Nu har hon 37,5 grader så varmen har hon fått upp men vi tar tempen varje gång vi byter blöja. Men den halvtimmen när vi försökte få upp hennes temp var det värsta någonsin! Hade den inte höjts så bra så hade det varit akuten... Men nu mår hon bra och leker som vanligt, vi känner oss som världens sämsta föräldrar! :(








Kommentarer
Postat av: Karin

Om det händer igen, lägg henne nakenfis mellan er i sängen med täcke på, värms upp snabbare då :) Kram

2011-01-30 @ 12:19:01
Postat av: Medin

Ja vi gjorde så till en början, men hon var sju pigg o glad så hon skulle ju krypa runder i sängen :) Så vi fick ta på kläder... Men jag har också hört att kropsvärme är den bästa. Först tängte vi sätta henne i ett bad men kom på att det är nog inte så bra för kroppen :( Aja vi hoppas att det inte händer igen. Hon har raggsockar på sig Dygnet Runt nu :)

2011-01-31 @ 09:08:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0