Snabb indisk linsgryta
2 portioner
olivolja till stekningen
1 gul lök, hackad
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl grovt rivna morötter
1 burk krossade tomater (400g)
1 burk röda linser, sköljda (400g)
2 msk grönsaksfond
1 1/2 tsk garam masala kryddblandning
nymalen svartpeppar
2 dl kokt fullkornsris
grönsallad till servering
Värm oljan i en stor kastrull. Tillsätt löken och vitlöken och stek i några minuter.
rör ner de rivna morötterna, krossade tomater, linserna och grönsaksfonden, låt puttra i 5 minuter.
Smaka av med garam masala och svartpeppar.
Jag tycker att man kan krydda på rätt bra i denna grytan så om ni när som jag kan ni använda 1 1/2 tsk kanske till och med 2 tsk garam masala. Men smaka så att ni får den som ni vill, börja med 1 tsk.
Använd gärna denna när ni ska laga med krossade tomater. Absolut den godaste, med körsbärstomater...
Jag har alltid minst 2 burkar hemma samt röda linser, för denna grytan är verklligen billig, snabb och god!
Kommentarer
Trackback